Στο forum των Διευθύνσεων Μεταφορών η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη

Στο forum των Γενικών Διευθύνσεων Μεταφορών των 13 Περιφερειών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 2 και 3 Απριλίου, συμμετείχε ενεργά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμβάλλοντας στον διάλογο για τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μεταφορών και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών και επαγγελματιών.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών.

Στο πλαίσιο του forum, στο οποίο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναπτύχθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και προτάσεις για την απλοποίηση διαδικασιών, τη διασύνδεση συστημάτων και τη διασφάλιση της νομιμότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, ενίσχυσης της διαφάνειας και υιοθέτησης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.

Όπως αναδείχθηκε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη προχωρήσει δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της, με περισσότερες από 430 υπηρεσίες να έχουν ψηφιοποιηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, η διασύνδεση με κρίσιμα συστήματα, όπως της ΑΑΔΕ, των ΚΤΕΟ και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η λειτουργία πλατφόρμας προγραμματισμένων ραντεβού, συμβάλλουν στην ταχύτερη και πιο αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο forum εντάσσεται στη συνολική στρατηγική για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών, με στόχο λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ουσιαστική στήριξη της καθημερινότητας πολιτών και επαγγελματιών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στο Ναύπλιο αύριο Τρίτη 28/4 ο Μητσοτάκης, στο πέμπτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Το πρόγραμμα

Το Ναύπλιο είναι ο επόμενος σταθμός του προσυνεδριακού διαλόγου στην πορεία προς το 16ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κύκλος επισκέψεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες από τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για την εξειδίκευση του έργου και τη διαβούλευση για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο

Με κεντρικό μήνυμα «Πελοπόννησος 360: Από τον διάλογο στην πράξη» εγκαινιάζεται η νέα πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού κατά την οποία ξεκινά ένας νέος κύκλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »