prooptiki@msn.com

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τάσος Χρόνης για το Δίκτυο Ορεινών Δήμων, «Το κοινό των Ορεινών»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί ορεινοί Δήμοι της χώρας, όπως και οι προοπτικές ανάπτυξής τους συζητήθηκαν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 33 Δημάρχους του Δικτύου Ορεινών Δήμων, «Το κοινό των Ορεινών».

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στην πορεία της υλοποίησης των προγραμμάτων που ήδη τρέχουν για τους μικρούς ορεινούς Δήμους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση της χρηματοδότησής τους, συνολικού ύψους 375 εκατ. ευρώ που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι (με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων) από το υπουργείο Εσωτερικών (243,36 εκατ. ευρώ) και από προγράμματα άλλων υπουργείων (125,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, 6,05 εκατ. από Πράσινο Ταμείο και 367 χιλ. ευρώ από ΠΑΑ Αγροτικής Ανάπτυξης).

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο και μόνο η συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία των 33 μικρών ορεινών Δήμων (κάτω των 10.000 κατοίκων) και τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, δείχνει την ιδιαιτερότητα που έχουν οι Δήμοι μας.
Τα προβλήματα πολλά!
Τα περισσότερα κοινά.
Εκτέθηκαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης!
Τόσο θεσμικά (υποστελέχωση υπηρεσιών, δυσκολία υλοποίησης προγραμμάτων, έλλειψη συγκοινωνιών, έλλειψη τραπεζών και κακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, δυσκολία στις επικοινωνίες) όσο και οικονομικά (ιδιαιτερότητα ανάγλυφου Δήμων μας, μεγάλες ορεινές εκτάσεις, έντονα προβλήματα πολιτικής προστασίας, ΔΕΥΑ με μεγάλα δίκτυα κ.α. που κάνουν τους Δήμους μας να αιμορραγούν οικονομικά).

Ο καθολικός συνυπολογισμός σε όλα τα προγράμματα του κριτηρίου της ορεινότητας , σημαντικό και πάγιο αίτημα!
Δόθηκε έμφαση στην απόφαση μας να παραμείνουν οι Δήμοι μας λειτουργικοί και σύγχρονοι και ζητήθηκε η βοήθεια της πολιτείας ώστε να μην ερημώσει η ύπαιθρος!
Το follow up της συζήτησης, μετά και τα υπομνήματα των Δήμων μας, μας δίνει την ελπίδα ότι αναγνωρίζεται το δύσκολο έργο των Δημοτικών Αρχών των μικρών ορεινών Δήμων!
Οι επιπλέον υποδομές -ελάχιστες σε σχέση με τα αστικά κέντρα- και η λίγο μεγαλύτερη βοήθεια από το κράτος είναι σημαντικά για να γίνουμε #toposnazeis!
Διεκδικούμε!
Συνεχίζουμε…»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εμμ. Φλωρής: «Άκρως επιτυχημένος στα 2 χρόνια θητείας μου κατά τον κ. Λάμπρου»

Ενημερώθηκα από ανάρτηση στο διαδίκτυο, ότι η συντονιστική επιτροπή αντιπολίτευσης που απαρτίζεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Λάμπρου Τάσο και Τόκα Τάσο, ξεκίνησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Ανδριανού με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας, του οποίου είναι και ο ίδιος μέλος, και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γεωργόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η συντήρηση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

Για την επιτακτική και άμεση ανάγκη συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, καθώς και για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Δεκάδες χιλιάδες, αδύναμοι οικονομικά, ιδιοκτήτες ακινήτων εξακολουθούν να χάνουν το δικαίωμα μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ»

Ερώτηση σχετικά με τις αδικίες που έχουν προκύψει στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για δεκάδες χιλιάδες, αδύναμους οικονομικά ιδιοκτήτες ακινήτων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show