Στα 5,70 ευρώ το τετραγωνικό διαμορφώνεται η τιμή του ενοικίου στο Ναύπλιο και σίγουρα είναι από τις υψηλότερες στην Περιφέρεια αφού στην Σπάρτη είναι στα 4 ευρώ ανα τετραγωνικό στην Τρίπολη στα 5,50/τετραγωνικό και στην Καλαμάτα με τους χιλιάδες φοιτητές στα 6 ευρώ .Στις ακριβότερες περιοχές ανα την επικράτεια περιλαμβάνονται Μύκονος, Νάξος και Πάρος με 12 ευρώ το τετραγωνικό καθώς και η Σαντορίνη με 11,70 ευρώ. Τα ενοίκια στην Καλαμάτα σε σχέση με πέρσι έχουν αυξηθεί κατά 13,2% και η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ η μέση τιμή στην ελληνική περιφέρεια έχει αγγίξει τα 6,4 ευρώ το τετραγωνικό, στο Κέντρο της Αθήνας τα 7,8 ευρώ το τετραγωνικό ενώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχει “εκτοξευτεί” στα 8,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Τα παραπάνω στοιχεία της RE/MAX Ελλάς, του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας με 79 γραφεία και σχεδόν 1.000 συμβούλους ακίνητης περιουσίας, δημοσιεύει η euro2day.gr Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ « η αύξηση των τιμών ενοικίασης κατοικιών τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όσο και στην περιφέρεια ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 12%. Ειδικότερα, τα μισθώματα στην Αττική σημειώνουν αύξηση 8,6%, στη Θεσσαλονίκη 15,1% και στην περιφέρεια 12,3%.
Στην περιφέρεια τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρονται οι υποψήφιοι ενοικιαστές είναι διαμερίσματα ηλικίας 10-15 ετών, εμβαδού από 51 έως 80 τ.μ., με το μέσο ενοίκιο να διαμορφώνεται στα 410 ευρώ. Ενδεικτικά, στον Βόλο και στη Λάρισα η μέση τιμή ενοικίασης είναι 580 και 390 ευρώ αντίστοιχα. Στο Ρέθυμνο, μεγαλύτερη ζήτηση συγκεντρώνουν διαμερίσματα εμβαδού από 81 έως 120 τ.μ., με το μέσο ενοίκιο να κυμαίνεται στα 740 ευρώ, ενώ στην Κομοτηνή θα συναντήσει κανείς τις χαμηλότερες τιμές, με τις γκαρσονιέρες έως 50 τ.μ. να εκμισθώνονται κατά μέσο όρο προς 290 ευρώ.
Τα βασικά χαρακτηριστικά επιλογής ενός ακινήτου στην περιφέρεια δεν διαφέρουν σημαντικά σε σύγκριση με αυτά της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Η ανακαίνιση παίζει τον σημαντικότερο ρόλο (86%) και ακολουθούν η κατάσταση των κουφωμάτων (55%) και η θέση parking (52%).
Οι τιμές των ενοικίων στην περιφέρεια παρουσίασαν συγκριτικά με πέρυσι αύξηση της τάξεως του 12,3%. Ενδεικτικά, στις Σέρρες οι τιμές ενοικιάσεων αυξήθηκαν κατά 11,6%, στην Καλαμάτα 13,2% και στη Λάρισα 9,1%. Αντίθετα στην Κομοτηνή σημειώθηκε μείωση 3,3%.” Αναλυτικά οι τιμές των ενοικίων της περιφέρειας παρουσιάζονται στον πίνακα:

Πουλάς: «Απόφαση για παράταση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο έως 1/1/2026 αλλά όχι για μονιμοποίηση»
Σε απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με τη διατήρηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στο Περιφερειακό