prooptiki@msn.com

Σαν σήμερα το 2020, ο Έλον Μασκ είχε παρουσιάσει εμφύτευμα που συνδέει τον εγκέφαλο με τον υπολογιστή (βίντεο)

Ένα νέο είδος εμφυτεύσιμου στον εγκέφαλο τσιπ, που ανοίγει το δρόμο για τη διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστή, ώστε να μεταφέρονται σε αυτόν εντολές και να ελέγχεται η λειτουργία έξυπνων συσκευών, παρουσίασε ο Έλον Μασκ.

Το τσιπ παρουσιάστηκε μέσω live streaming εκδήλωσης όπου το «παρών» έδωσε και ο ίδιος ο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ παρουσίασε τρία γουρούνια, ένα από τα οποία είχε στον εγκέφαλό της το τσιπ, ενώ τα άλλα δεν το είχαν ή το είχαν στο παρελθόν.

Το γουρουνάκι με το τσιπ, ονόματι Γερτρούδη ενώ έκανε κινήσεις γύρω από ένα στυλό, μύριζε το έδαφος το έδαφος και έτρωγε, ακούγονταν δυνατά «μπιπ» και ηλεκτρονικοί ήχοι, ενώ μια οθόνη έδειχνε σε γράφημα σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα του εγκεφάλου της.

Ο Μασκ εξήγησε ότι στην Γερτρούδη είχε τοποθετηθεί το εμφύτευμα στο κεφάλι της δύο μήνες νωρίτερα και συνδέθηκε αυτό με νευρώνες στο ρύγχος της.

Όταν άγγιξε κάτι με το ρύγχος της, έστειλε νευρικές ακίδες που εντοπίστηκαν από περισσότερα από 1.000 ηλεκτρόδια στο εμφύτευμα.

«Οι χοίροι έχουν στην πραγματικότητα αρκετές ομοιότητες με τους ανθρώπους. Εάν πρόκειται να καταλάβουμε κάτι για τους ανθρώπους, τότε οι χοίροι είναι μια καλή επιλογή» εξήγησε ο Μασκ στο κοινό.

«Εάν η συσκευή αντέχει να λειτουργεί στο γουρούνι, αφού άντεξε εκεί για δύο μήνες και λειτουργεί, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η συσκευή θα έχει αντοχές και στους ανθρώπους».

Σημειώνεται πως η παρουσίαση έγινε σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο είδος εμφυτεύσιμου τσιπ υπολογιστή.

Τότε είχε κάνει λόγο για ένα όραμα για ένα τσιπ υπολογιστή συνδεδεμένο με εξαιρετικά λεπτά καλώδια και ηλεκτρόδια, τα οποία θα ενσωματώνονταν στον εγκέφαλο ενός ατόμου από ένα χειρουργικό ρομπότ.

Στόχος του ήταν το εμφύτευμα να συνδεόταν ασύρματα με έναν μικρό δέκτη πίσω από το αυτί που θα μπορούσε να επικοινωνεί με έναν υπολογιστή.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αθανάσιος Δέμης :Για ένα δήμο με ταυτότητα και πορεία ουσιαστικής και μακροπρόθεσμης προόδου

“Ονομάζομαι Αθανάσιος Δέμης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μοναστηράκι Αργολίδος. Σε όλη την επαγγελματική μου πορεία δραστηριοποιούμαι στον πρωτογενή τομέα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κολυμβητήριο, ένα στοίχημα γενεών το κέρδισε η δική μας. Του Δημήτρη Κρίγγου, Αντιδημάρχου Άργους Μυκηνών, Αναπληρωτή Δημάρχου

Κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο Άργους. Ένα έργο εξαιρετικό που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία των προηγούμενων ετών η δημοτική μας αρχή κατασκεύασε και είμαι περήφανος που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πρόσκληση για την κεντρική ομιλία και την παρουσίαση των υποψηφίων του Δημήτρη Καμπόσου

Την κεντρική του ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», Δημήτρης Καμπόσος, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δρούζα-Γιαννοπούλου Δήμητρα: Η ζωή μας πρέπει να είναι ποιοτικότερη και ομορφότερη, όπως και το Ναύπλιο την “Επόμενη Μέρα”

Για δεύτερη φορά αξιοποιώ το δικαίωμά μου στο “εκλέγεσθαι” δίπλα στο πλευρό του Δημήτρη Κωστούρου. Η επιλογή αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της επιθυμίας μου να

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δημήτρης Κρίγγος: «Κολυμβητήριο, ένα στοίχημα γενεών το κέρδισε η δική μας»

Κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο Άργους. Ένα έργο εξαιρετικό που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία των προηγούμενων ετών η δημοτική μας αρχή κατασκεύασε και είμαι περήφανος που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιώργος Καχριμάνης : Η αυτοδιοίκηση , το συναίσθημα της προσφοράς με συναρπάζει- Η επόμενη μέρα είναι το μέλλον

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αργολική Ανάπτυξη ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καριμανης για να

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »