prooptiki@msn.com

Σάλος στην Καλαμάτα λόγω παρέμβασης Μαλτέζου στο Περιφερειακό συμβούλιο-ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Καλαμάτα μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου ο Γιννης Μαλτέζος διέκοψε την τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαμάτας επικαλούμενος την κανονισμό του Περιφερειακού συμβουλίου Η κίνηση αυτή του Γιάννη Μαλτέζου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με χαρακτηριστικότερη την τοποθέτηση του Νίκου Μπελογιάννη που μέσα από το δελτίο ειδήσεων του BEST TV κατακεραύνωσε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου και φυσικά μίλησε για την στάση του απέναντι στον Δήμαρχο Καλαμάτας αλλά και στον Δήμαρχο Αργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο στον οποίο οφείλει τη θέση του ως Περιφερειακός σύμβουλος . Ο Γιάννης Μαλτέζος μπροστά στη δυσαρέσκεια που εκφράσθηκε εναντίον του αποφάσισε να αντιδράσει και προχώρησε μέσω ανακοίνωσης σε νέα επίθεση στον Δήμαρο Καλαμάτας αναφέροντας τα ακόλουθα :
« Κατάπληξη μου προξένησε η εντελώς άστοχη επίθεση του Δημάρχου Καλαμάτας εναντίον μου μέσω δηλώσεών του σε τηλεοπτική συνέντευξη σχετικά με τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος σχετικά με τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Στη συνέντευξή του αυτή ανέφερε ότι ήμουν «τουλάχιστον αγενής» διότι δήθεν δεν του έδωσα το χρόνο να αναφέρει όλα όσα θα ήθελε σχετικά με το θέμα των αντιπλημμυρικών της Καλαμάτας, στερώντας του δήθεν το δικαίωμα λόγου.
Όσα ανέφερε ωστόσο αποκρύπτουν την πραγματικότητα και πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς κάτι άλλο τον ενοχλεί το Δήμαρχο και θεώρησε ως καλή διέξοδο να εμπλέξει εμένα κατηγορώντας με, αδίκως.
Συγκεκριμένα:
-Σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου (αριθ. 42071/2020, άρθρο 13 παρ. 5): “ο Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα, πριν ή μετά τους περιφερειακούς συμβούλους, να δίνει το λόγο σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων ή σε πολίτες για να εκθέσουν τις απόψεις τους, έχοντας στη διάθεση τους μέχρι τρία (3) λεπτά ο καθένας, εφόσον το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε με απλή πλειοψηφία να το επιτρέψει.”.
-Η συζήτηση για αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε την 3η Αυγούστου 2022, οπότε και προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και του δόθηκε ο χρόνος των 11 λεπτών να απευθυνθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην προχθεσινή συνεδρίαση του δόθηκε ο χρόνος για άλλα 9 λεπτά. Που είναι λοιπόν η στέρηση του χρόνου ομιλίας;
-Ο Δήμαρχος είναι προφανές ότι υποχρεούται να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας με την υπ’αριθ. 105/2022 απόφαση του έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επομένως τι ακριβώς ήθελε να εκφράσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος. Τις προσωπικές του απόψεις;
-Ο Δήμαρχος θέλησε να δευτερολογήσει (!) απαντώντας στο Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας κο Τζαμουράνη. Όλα αυτά, ενώ είχαν ήδη περάσει 2 ώρες και 40 λεπτά από την έναρξη της συνεδρίασης, της οποίας η διάρκεια κατά τον νόμο και τον κανονισμό είναι 4 ώρες. Συγκεντρωθήκαμε ωστόσο ως Περιφερειακό Συμβούλιο για να τοποθετηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις εμείς, ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι, επί του θέματος και όχι για να παραμείνουμε θεατές αντεγκλήσεων μεταξύ του Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων.
-Προφανώς και δεν αρέσει στο Δήμαρχο Καλαμάτας ότι τις δικές του απόψεις δεν τις συμμερίζεται ούτε το Δημοτικό του Συμβούλιο αλλά ούτε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Η δημοκρατική και αυτοδιοικητική νοοτροπία και προσέγγιση επιβάλλει τη συμμόρφωση στις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων, στην τήρηση του νόμου και των κανονισμών και το σεβασμό στους θεσμούς στους οποίους τυχόν φιλοξενούνται. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είναι φανερό ότι δεν ανταποκρίθηκε σε τίποτα από τα ανωτέρω.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Ιωάννης Δημ. Μαλτέζος»
Όπως προαναφέραμε ο Νίκος Μπελογιάννης στο δελτίο ειδήσεων του BEST TV ανέφερε τα ακόλουθα :

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της απαιτεί από όλους μας ευαισθητοποίηση, αλλαγή νοοτροπίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »