prooptiki@msn.com

Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου: Θεατρική παράσταση στο παλαιό εργοστάσιο της ΡΕΑ

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, με σκηνοθέτη την Αιμιλία Βάλβη, σε μια προσπάθεια αναζήτησης και αξιοποίησης χώρων που μπορούν να «φιλοξενήσουν» ένα θεατρικό δρώμενο, προσανατολίστηκε για την τρίτη της παραγωγή, στο παλιό εργοστάσιο ΡΕΑ, στην οδό Ναυπλίου – Άργους.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος γίνεται για λίγο ο τόπος που «κατοικούν» οι άνθρωποι με τα μετέωρα συναισθήματα της απόρριψης, του πόνου, του έρωτα, του πάθους. Το κοινό καλείται να καθίσει για λίγο κοντά ή μακριά και να αφουγκραστεί διακριτικά ή να παρακολουθήσει αδιάκριτα μέσα από την κλειδαρότρυπα, προσωπικές εξομολογήσεις.

Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδος ΡEA, μας παραχώρησε ευγενικά τον χώρο του παλαιού εργοστασίου, όπου έχει και στο παρελθόν φιλοξενήσει θεατρικά δρώμενα. Κατά τη διάρκεια των προβών, ο ίδιος ο χώρος καθοδήγησε τη δραματουργία και τη σκηνοθεσία της παράστασής μας, που ως πρωταρχικό υλικό της έχει το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι – όχι όμως μόνο ως μουσικό ερέθισμα, αλλά ως θεατρικό κείμενο. Με απλά λόγια, τα τραγούδια δεν τραγουδιούνται, αλλά οι στίχοι τους – ως λόγια – προφέρονται, απευθύνονται – σαν καθημερινός προφορικός λόγος, αποκαλύπτοντας μια νέα δυναμική, σε μια εποχή όπου τα πράγματα λέγονταν αλλιώς – με αλήθεια, ορμή και πάθος. Στην κεντρική αίθουσα του εργοστασίου Ρέα, «εγκαταστάθηκαν» 15 μικροί ετερό – τοποι με τους μετέωρους κατοίκους τους.

Η απουσία θεατρικού χώρου στην πόλη μας, κατάλληλου για να υποδεχθεί ένα θεατρικό σχήμα, έχει οδηγήσει την ομάδα μας να μετατρέψει την ανάγκη σε επιλογή και έρευνα, ώστε κάθε νέος μη θεατρικός χώρος, να αποτελεί πεδίο έρευνας, έμπνευσης και οδηγό για τη δραματουργία της παράστασης που θα προκύψει. Ο χώρος δηλαδή, υποβάλει την όψη και εν τέλει τη σκηνοθεσία της παράστασης – σύμφωνα με τη δομή μιας σύγχρονης site specific performance.

Η παράσταση αυτή γίνεται χωρίς την παραμικρή οικονομική υποστήριξη από φορείς και στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε το κοινωνικό παντοπωλείο μέσω της πολιτιστικής μας δράσης , αναζητούμε υποστηρικτές. Η είσοδος παραμένει ελεύθερη, αλλά υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής εισφοράς 5 ευρώ για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ναυπλίου.

«Ετεροτοπίες ή ψάχνω ένα χώρο, να χωρέσω…»
Μια site specific performance στο παλιό εργοστάσιο Ρέα.
14 & 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00μμ

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/Σκηνική εγκατάσταση: Αιμιλία Βάλβη

Παίζουν: Λουίζα Αθανασιάδη, Κατερίνα Βέργαδου, Γιάννης Γιατράκος, Δέσποινα Γηραιώτου, Βούλα Δεδέα, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χρίστος Κατσίρης, Χριστίνα Κλείδωνα, Νατάσα Κολωνιώτου, Μαρία Μαραθιανού, Ντίνα Μιχαλοπούλου, Σούλα Παναγιώτου, Μυρτώ Παπαϊωάννου, Νάσος Τζαβάρας, Δέσποινα Φλεβάρη.

Κράτηση θέσεων (περιορισμένος αριθμός): στο τηλ. 6947891692

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η στροφή αριστερά για τα ερχόμενα οχήματα από Άργος. Η αναστροφή γίνεται στο parking απέναντι, στις αγροτικές φυλακές.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γαβρήλος για Εργασιακό: «Φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων»

Γιώργος Γαβρήλος για Εργασιακό ΝΔ: «Φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων. Σήμερα ψηφίζονται οι χειρότερες ρυθμίσεις για το εργασιακό δίκαιο, από Μεταπολίτευση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Η κυβέρνηση καταργεί θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και νομοθετεί την ανασφάλεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων»

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς ως ειδικός αγορητής, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου «Αλλαγή Πορείας» στο Άργος-Μήνυμα Καμπόσου (βίντεο)

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος και η παράταξη “Αλλαγή Πορείας” εγκαινιάζουν το εκλογικό τους κέντρο στην πλατεία Αγίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πέτρος Τατούλης: Αυξάνουμε άμεσα την πρόβλεψη του ΠΕΠ, από 19 εκ. σε 70 εκ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση επενδύσεων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου, στηρίζουμε την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στην Πράξη. Δίνουμε έμφαση στα Ευρωπαϊκά και ανταγωνιστικά προγράμματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »