prooptiki@msn.com

Πουλάς: «Με ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις δεν λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης»

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες συζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Κελέτση στη Βουλή.

Ο κ. Πουλάς ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάει για την Αργολίδα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας η περίοδος συγκομιδής των εσπεριδοειδών και της ελιάς και οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην εξεύρεση εργατών γης.

Ο βουλευτής Αργολίδας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και 4 χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης των εργατών γης, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τις εκκλήσεις και τις προτάσεις των αγροτών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση να μην μπορούν να καλλιεργήσουν όλα τα χωράφια τους και να μη δύνανται να συγκομίσουν την παραγωγή τους και ειδικά σε μία περίοδο που οι τιμές όλων των βασικών αγροτικών προϊόντων βρίσκονται στα ύψη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Πουλάς το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις που επηρεάζουν τόσο το χωράφι όσο και το ράφι και συνεπώς τους αγρότες και τους καταναλωτές, ενώ αναφέρθηκε και στα υψηλά μεροκάματα που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες τα οποία φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις τα 65 ευρώ, αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πολιτικής της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην τεράστια ταλαιπωρία και γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι αγρότες για τους εργάτες γης αλλά και στα έξοδα που καλούνται να καταβάλλουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετάκλησης. Κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσεις τις πολιτικές και πρακτικές που έχουν χρησιμοποιήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Ο κ. Πουλάς ρώτησε τον κ. Υφυπουργό τι έχει γίνει με την εξαγγελία της κυβέρνησης για μεταφορά ανέργων από περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας να εργαστούν στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη, καθώς και τι έχει γίνει με τις διακρατικές συμφωνίες που έχει συνάψει με Μπαγκλαντές και Αίγυπτο οι οποίες δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πουλάς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της εμπαίζει τους αγρότες και τον καθημερινό τους μόχθο, δείχνει για άλλη μία φορά την αδιαφορία της για την ελληνική ύπαιθρο και την αδυναμία της να βοηθήσει τον Έλληνα αγρότη και την αγροτική οικονομία της χώρας.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε μεν το πρόβλημα ως επείγον αρκέστηκε δε στο να περιγράψει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τους εργάτες γης χωρίς να παρουσιάσει κάποια ουσιαστική λύση πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης και σε άλλα συναρμόδια Υπουργεία.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος. Το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΟΕΕ: Υπόμνημα προς τους βουλευτές Πελοποννήσου για το νέο Φορολογικό σύστημα

Υπόμνημα θέσεων & προτάσεων του μικρού εμπορίου για το νέο Φορολογικό σύστημα των μικρών επιχειρηματιών του Λιανικού Εμπορίου προς τους βουλευτές Πελοποννήσου Σας υποβάλλουμε το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρακράτηση υπέρ ΦΟΣΔΑ στους Δήμους Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων και Επιδαύρου από το Υπ. Εσωτερικών

Παρακράτηση υπέρ του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέρους των πιστώσεων από την μηνιαία τακτική κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με έξι κιλά παραπάνω ψάρια έπιασε το Λιμενικό ερασιτέχνη ψαρά και τα έδωσε στο Γηροκομείο

Εξι κιλά ψάρια παραπάνω ήταν αρκετά για να ταλαιπωρηθεί ο ερασιτέχνης ψαράς που συνελήφθη στα Ιρια Αργολίδας από άνδρες του Λιμενικού Ναυπλίου Στην σχετική ανακοίνωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Δήμος Ναυπλιέων γιόρτασε και φέτος με κάθε επισημότητα την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ναυπλιέων σήμερα 30 Νοεμβρίου 2023 οι επετειακές εκδηλώσεις από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »