prooptiki@msn.com

Πουλάς: «Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί την υγεία στην αγκαλιά των ιδιωτών» (βίντεο)

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Αρχικά ο κ. Πουλάς εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων της πολεμικής αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων των πυρκαγιών και τόνισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες αλλά δεν είναι η ώρα τώρα για την αναζήτηση τους είναι η ώρα να ενσκήψουμε στο πρόβλημα, να δώσουμε λύσεις και επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να μιλήσουμε κάποτε σοβαρά για πρόληψη. Γιατί μόνο η πρόληψη είναι η λύση στο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ο βουλευτής Αργολίδας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια λογική και το ίδιο μοτίβο νομοθέτησης με πρόχειρες και αποσπασματικές ρυθμίσεις που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τα βασικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το οδηγούν στην αγκαλιά των ιδιωτών. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει γεράσει. Χρειάζεται ανανέωση, χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, χρειάζεται ενίσχυση με πόρους. Χρειάζεται πολιτική βούληση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας».

Για το θέμα της παράτασης της θητείας των Διοικήσεων των Νοσοκομείων μέχρι 30-9-2023 ο κ. Πουλάς εξέφρασε τη διαφωνία τους καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για προκήρυξη αυτών των θέσεων μέσω opengov ώστε να προσληφθούν οι άξιοι και ικανοί, αυτούς που θα μπορούσαν να πάνε τα Νοσοκομεία μας ένα βήμα πιο μπροστά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα ρουσφέτια είναι καθημερινή πράξη μέσα στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, χαρακτήρισε απαράδεκτη την έλλειψη ηλεκτρονικής διασύνδεσης μεταξύ των κλινικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας εν έτει 2023 με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι γιατροί να τρέχουν από το ένα τμήμα στο άλλο να διεκπεραιώσουν εξετάσεις ασθενών καθώς και την μη λειτουργία κλιματιστικών σε νοσοκομειακές αίθουσες πρώτης γραμμής και μάλιστα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κινδυνεύουν να χαθούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω καθυστέρησης στην υλοποίηση των έργων ανακαίνισης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας καθώς βρίσκονται μόλις στη φάση του σχεδιασμού. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 750 εκατ. ευρώ με φορέα υλοποίησης το ΤΑΙΠΕΔ και δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για την απώλεια αυτών των χρημάτων κάτι που μπορεί να συμβεί εάν δεν ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025 που είναι η καταληκτική τους ημερομηνία.

Ο κ. Πουλάς τόνισε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι πρέπει να δοθούν πόροι και κίνητρα και να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας διασωστών αλλά και μόνιμες θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού. Ζήτησε γενναίες αυξήσεις μισθών σε όλες τις κατηγορίες του υγειονομικού προσωπικού και την ένταξή του στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιβάρυνση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων τόσο από τις συμβάσεις που πρόκειται να γίνουν με ιδιώτες για τη διακομιδή ασθενών στην οικεία τους μετά τη λήψη εξιτηρίου όσο και με τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες που προβλέπει ειδική αμοιβή για το κλινικό και εργαστηριακό έργο που παρέχουν οι Πανεπιστημιακοί που απασχολούνται σε κλινικές και εργαστήρια των Νοσοκομείων.

Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη ευαισθησία στο ζήτημα της ουσιαστικής ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι το κόμμα που το δημιούργησε, το στήριξε, το υπερασπίστηκε και το υπερασπίζεται ακόμα με όραμα ένα δυναμικό και ισχυρό ΕΣΥ από άκρη σε άκρη στη χώρα.

Δείτε το βίντεο:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κατάθεση Αναφοράς Γ. Γαβρήλου για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος στο Κρανίδι

Γιώργος Γαβρήλος: «Γιατί δεν δεσμεύεται η Κυβέρνηση για την διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος στο Κρανίδι;» Για μια ακόμη φορά βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ φέρνει στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αργολίδας “Οδύσσεια”: “Σειρά σου να γνωρίσεις τις ικανότητες των παιδιών με αυτισμό “

Την Κυριακή 7 Απριλίου η Οδύσσεια” Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό οργανώνοντας δράση μπροστά από το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» 2024 με μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης* θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιχειρήσεις». Το Εργαστήριο Συστημάτων Λογισμικού και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθιμοτυπική συνάντηση Ορφανού με τον Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Από το Δήμο Ναυπλιέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό επισκέφθηκε σήμερα (11-4-2024) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Χαρίλαος Τρικούπης» στα «Πορτρέτα Πολιτικών» από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνει το 2024, έτος κατά το οποίο συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας, σειρά 11 διαδικτυακών διαλέξεων και 1 καταληκτικής διά ζώσης ημερίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »