ΠΑΣΟΚ : Συνάντηση με τον Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου

Στα πλαίσια των δράσεων για τον ένα χρόνο από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον βουλευτή Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά, τη Γραμματέα και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας και μέλος της Κ.Π.Ε με τον Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, κ. Βασιλόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου για τα οποία ο Διοικητής καταβάλει προσπάθειες επίλυσής τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες αλλαγές που απαιτεί ο σχεδιασμός για το ΕΣΥ του μέλλοντος όπως παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη στην χθεσινή προγραμματική εκδήλωση για την Υγεία και είναι οι εξής:
1. Ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
2. Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία με την δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Με αναβαθμισμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην λειτουργία τους.
3. Σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία με αξιοκρατική επιλογή Διοικητών, ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, με ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς και αυτονομία στην λήψη λειτουργικών αποφάσεων.
4. Δημιουργία Σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης όπως Κέντρα Χρόνιων Παθήσεων, Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης.
5. Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες.
6. Ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας.
7. Δραστική μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων, για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, που πλήττει ιδιαίτερα η ακρίβεια.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Peloponnese Trails: Νέο Δίκτυο, Νέες Συνεργασίες – Μια εθνική στρατηγική ξεκινά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με επίκεντρο τη Δημητσάνα, την Πέμπτη 24 Απριλίου 2025, στις 15:30, εγκαινιάζεται ένα φιλόδοξο εγχείρημα που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε πρότυπο του πεζοπορικού τουρισμού: το “Peloponnese Trails”,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Ας προστατέψουμε τα κατοικίδιά μας από τον φόβο των βεγγαλικών

Κάθε χρόνο έχουμε συνηθίσει πλέον να έχουμε αγνοούμενα ζωάκια συντροφιάς, κυρίως σκυλάκια, τα οποία το σκάνε το βράδυ της Ανάστασης από το σπίτι τους, λόγω του πολύ δυνατού για αυτά κρότου των βεγγαλικών που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας-Ερμιονίδας μετά τις αρχαιρεσίες της 6ης Απριλίου

Στην πορεία μας για τις εκλογές της νέας Διοίκησης του Εργατικού μας Κέντρου, είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε συνοπτικά τα επιτεύγματα μας, τους αγώνες και την αγωνία μας για την κατάσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »