prooptiki@msn.com

ΠΑΣΟΚ : Πάμε σαν άλλοτε και… πίστη για νέο ξεκίνημα -ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παλιές, καλές ημέρες θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ στην χθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Η αίθουσα γέμισε από στελέχη που είχαν το στοιχείο του ενθουσιασμού και ήρθαν από όλα τα μέρη της Αργολίδας με την Ερμιονίδα να δίνει εντυπωσιακό παρόν. Στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξαν τοποθετήσεις κατά σειρά από την γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγγελική Κοντοθανάση, την συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου Γιούλα Λαπαθώτη , και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Πουλά. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η η Μάρα Κουκουδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υψηλόβαθμο στέλεχος αλλά και στενή συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη. Η Μάρα Κουκουδάκη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και μετέφερε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ ,για κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η ενέργεια, ο πληθωρισμός, οι πλειστηριασμοί, τα εθνικά θέματα, κλπ.
Από την άλλη πλευρά, συζητήθηκαν ζητήματα οργανωτικά και οι τοποθετήσεις που έγιναν από νέα αλλά και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο τέως Δήμαρχος Ανάργυρος Λεμπέσης, είχαν κοινά στοιχεία την αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ και κοινό αίτημα την οργάνωση σε νέα βάση που να αντιστοιχεί στα προβλήματα της κοινωνίας.
Στο σύνολο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να αναφερθούν στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές πλην μιας εξαίρεσης όπου έγινε αναφορά στην περίπτωση της επιλογής Μπουντρούγκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς κατά την τοποθέτησή του δήλωσε :
«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη χρονική καμπή για την χώρα σε όλους τους τομείς κυβερνητικής ευθύνης. Από τα εθνικά θέματα, την εγκληματικότητα, τα νοσηρά φαινόμενα παιδεραστίας και κακοποίησης, μέχρι την οικονομία και την ακρίβεια, οι πολίτες αισθάνονται ολοένα και πιο ανασφαλείς, χωρίς κανένα δίκτυ προστασίας.
Οι μισθοί δεν αρκούν πια για να καλύψουν τα έξοδα του μήνα, η ενεργειακή κρίση έχει ροκανίσει τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο διαρκώς πέφτει.
Παράλληλα, όλα τα κεκτημένα του κοινωνικού κράτους γκρεμίζονται, από το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι τη δημόσια εκπαίδευση, από τον ΑΣΕΠ που έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να γεμίσει το δημόσιο με μετακλητούς και συμβασιούχους, μέχρι τις ανεξάρτητες αρχές που δεν διαθέτουν τις υποδομές και τις εγγυήσεις για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον.
Στην εξωτερική πολιτική έχουμε έναν Ερντογάν που απειλεί και έχει καταστεί επικίνδυνος και για το λαό του και για τις γειτονικές χώρες.
Στον τομέα της ενέργειας η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί διαρθρωτικές αλλαγές, που έχουμε προτείνει για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, τη στοχευμένη μείωση των φόρων κατανάλωσης και τους σοβαρούς ελέγχους, ειδικά στις αγορές με ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά όπως η αγορά ενέργειας. Η, δε, φορολόγηση των υπερκερδών του ενεργειακού κλάδου αποδείχθηκε «όνειρο θερινής νυκτός».
Οι αγρότες μας εκτός από το υπέρογκο κόστος της ενέργειας και των αγροτικών εφοδίων που καλούνται να πληρώσουν, βλέπουν και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ να μην καλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς. Ο ΕΛΓΑ έδωσε δήθεν προκαταβολές για τις ζημιές σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι και όταν ανακοινώθηκαν τα πορίσματα οι αγρότες διαπίστωσαν ότι θα κληθούν να δώσουν πίσω αυτά τα ποσά. Οι αγρότες διαμαρτύρονται παντού σε όλη τη χώρα καθώς ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας ανησυχούν ότι θα οδηγηθούν σε εξαθλίωση και εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Τώρα λοιπόν που η κοινωνία και οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, τώρα που οι μάσκες πέφτουν και που δυστυχώς αναδεικνύονται ως πολύ κρίσιμα και ζητήματα δημοκρατίας, σεβασμού ατομικών δικαιωμάτων και λειτουργίας του κράτους δικαίου, τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα είναι η ώρα που με πανστρατιά, με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, με τεκμηριωμένες προγραμματικές προτάσεις και πολιτικές για κάθε κοινωνική κατηγορία και κάθε γεωγραφική περιοχή, με μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες η δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να είναι πανταχού παρούσα στην κοινωνία.
Τώρα έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες να κάνουμε τη θεωρία πράξη.»

rbt

rbt
rbt
rbt

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ , ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ και οι κυνηγοί της χαμένου «Κιβωτού»-Γράφει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης

ΜΕΤΑ από τους γνωστούς τηλεμαραθωνίους των κυνηγών της χαμένου «Κιβωτού» ας μιλήσουμε για τους πραγματικούς Χριστομαραθωνίους πολύπαθων και αφανών Κληρικών για τους οποίους κανένα συστημικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »