ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Αργολίδας: Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος

Στη δίνη της πολιτικοοικονομικής κρίσης και στις επιλογές αποδόμησης έχει βρεθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η μη ύπαρξη οργανωμένου κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον απαξίωσης για τους εκπαιδευτικούς και μια σταδιακή διάλυση της δημόσιας παιδείας. Η εγκατάλειψη που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί από την πολιτεία όχι μόνο υπονομεύει τον παιδαγωγικό και επιστημονικό τους ρόλο, αλλά δημιουργεί γι’ αυτούς ένα εχθρικό περιβάλλον.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που κλήθηκαν να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες ή τουριστικές περιοχές, αντιμετώπισαν προβλήματα στέγασης, είτε διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα σπίτια, είτε διότι τα ενοίκια ήταν απλησίαστα για τον μισθό ενός αναπληρωτή ή νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, με ορισμένους να σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν παρθεί μέτρα είναι άξιο προβληματισμού για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα της πολιτείας.

Επιπλέον, η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ., για τη στελέχωση των σχολείων, οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση δημιουργώντας σχολεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Και ο κατάλογος είναι μακρύς. Η εκπόνηση μιας πολιτικής για το ζήτημα της εκπαιδευτικής λειτουργίας σε απομακρυσμένες περιοχές δεν μπορεί να συγκροτείται ως πρόταση κλεισίματος των σχολείων και διακοπή της εκπαιδευτικής λειτουργίας ή μετασχηματισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μια εξ αποστάσεως διεργασία, που θα αποστεώνει την εκπαιδευτική λειτουργία.

Η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, προτείνει για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης ή από άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Φορείς που θα διαχειριστούν τη διανομή ανακατασκευασμένων και ενεργειακά αναβαθμισμένων κτηρίων.

Ακόμα, προτείνεται η παροχή κινήτρων για την παραμονή των εκπαιδευτικών σε τουριστικές και νησιωτικές αλλά και σε παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές όπως, αυξημένα επιδόματα παραμεθορίων περιοχών, επίδομα ενοικίου για όσους διαμένουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, επιδότηση εισιτηρίων για τις μετακινήσεις τους από και προς τη μόνιμη κατοικία τους.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να μάχεται για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, για όλους τους πολίτες.

N.E. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους – Μυκηνών: “Η ρύπανση των δημόσιων χωρών δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή!”

O Δήμος Άργους – Μυκηνών ανακοινώνει ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, ενημερώσεις και ανακοινώσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που πετούν μπάζα και ογκώδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος σε συνάντηση με εργαζομένους ΔΕΥΑΝ: Η Κυβέρνηση αποσυνθέτει τις ΔΕΥΑ, με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση του αγαθού του νερού»

Με φόντο το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τα ζητήματα της ύδρευσης, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά επίθεση στους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες, συνάντηση πραγματοποίησε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »