Παρέμβαση Γεωργόπουλου στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδας

Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδας από τις ζημιές στο στάδιο καρπόδεσης των ελαιοδέντρων, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε,
Την συγκεκριμένη περίοδο, κρίσιμη για την καρπόδεση των ελαιόδεντρων σε ολόκληρη την περιφέρεια του Δήμου Ερμιονίδας γινόμαστε δέκτες έντονων οχλήσεων και παραπόνων από τους καλλιεργητές και ελαιοπαραγωγούς σχετικά με την πρόκληση ζημιών στις καλλιέργειες.

Η παρατεταμένη και επί σειρά ετών ανομβρία καθώς και οι καιρικές συνθήκες (οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι έντασης έως 9 μποφόρ με 24ωρη διάρκεια σε συνδυασμό με τις επικρατούσες υψηλές θερμοκρασίες), προκάλεσαν ανεπανόρθωτη βλάβη στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων σε όλη την Ερμιονίδα.

Ο αγροτικός τομέας, βασικός άξονας της τοπικής οικονομίας διάγει κρίσιμη περίοδο, με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες και τα προβλήματα που μεγενθύνονται συνεπεία των καιρικών φαινομένων.

Ζητούμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να επιληφθούν, και να εξετάσουν άμεσα την προαναφερθείσα κατάσταση και να ενεργοποιήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες επιδότησης των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδας, για τις απώλειες παραγωγής και εισοδήματος.

Δήμαρχος Ερμιονίδας
Γιάννης Γεωργόπουλος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Συγχαρητήριο μήνυμα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-Αποτελέσματα

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα: Δυναμικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Ναύπλιο για την ορθή διαχείριση του νερού (βίντεο & φωτο)

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων εισήλθε ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας, πραγματοποιώντας την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαλτέζος: «Μεγάλη νίκη για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών η χρηματοδότηση των 950.000 ευρώ» (βίντεο)

Χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »