prooptiki@msn.com

Παπαδημόπουλος: «Πολύ γρήγορα ξέχασε η νέα δημοτική αρχή τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση των δημοτικών τελών»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ναυπλία Ενωμένη”, Δημήτρης Παπαδημόπουλος, για την πρόταση της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Ορφανού που αφορούσε τα δημοτικά τέλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου κ. Ορφανού, η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής και η σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη σταθερά και για το έτος 2024 στα δυσθεώρητα ύψη που αυτά είχαν αυξηθεί για το έτος 2023. Μάλιστα η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε και από την παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Κωστούρου, την παράταξη δηλαδή που ήταν υπεύθυνη για την υπέρογκη αυτή αύξηση το 2023!!

Πολύ γρήγορα ξέχασε η νέα δημοτική αρχή τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση των δημοτικών τελών. Επικαλούμενη την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρήκε το Δήμο μας, επέλεξε να γίνει ανακόλουθη των υποσχέσεών της και να συνεχίσει να επιβαρύνει τους δημότες με υπέρογκα τέλη, σε μια περίοδο που αυτοί είναι ήδη επιβαρυμένοι με μια σειρά σοβαρών αυξήσεων στην καθημερινότητα τους σε αγαθά και υπηρεσίες.

Ακούσαμε με προσοχή και εν μέρει με κατανόηση τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον Δήμαρχο να «απολογούνται» για την απόφασή τους αυτή. Όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, θα δώσουμε πίστωση χρόνου στη νέα δημοτική αρχή, μέχρι να διαπιστώσουμε αν έχει την πρόθεση να αλλάξει πολιτική στη διακυβέρνηση του Δήμου μας – αλλαγή που θεωρούμε απαραίτητη – ή απλά θα προχωρήσει στην αλλαγή προσώπων.

Αυτό που δεν ακούσαμε και δεν είδαμε κατά τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη χτες, είναι συγκεκριμένα και επίσημα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Παπαδημόπουλου. Δεν ακούσαμε εναλλακτικούς τρόπους για αύξηση των εσόδων ή μείωση των εξόδων, έτσι ώστε να γίνει δυνατή και η μείωση των δημοτικών τελών. Παραπεμφθήκαμε για πληροφόρηση στη Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, και υπήρξε δέσμευση τα στοιχεία αυτά να μας παρουσιαστούν άμεσα, πλην όμως, μέχρι τότε, αυτοί που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της κακής οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται ο Δήμος μας είναι οι δημότες.

Η διατήρηση των αυξημένων δημοτικών τελών έχει πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Για το λόγο αυτό και μένοντας σταθεροί και αδιαπραγμάτευτοι στις δεσμεύσεις μας και στις αρχές της παράταξής μας, καταψηφίσαμε την πρόταση για τη διατήρηση των υψηλών δημοτικών τελών, τονίζοντας παράλληλα την απόλυτη ανάγκη μείωσης αυτών. Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε να τηρήσει η νέα δημοτική αρχή τουλάχιστον τη χτεσινή δέσμευσή της, να επανεξετάσει δηλαδή το ενδεχόμενο μείωσης των δημοτικών τελών εντός του επόμενου εξαμήνου και να το φέρει ως πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς εκεί θα είμαστε να στηρίξουμε δια της θετικής μας ψήφου την πρόταση αυτή.

Τέλος, και στα δύο δημοτικά συμβούλια που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουμε γίνει μάρτυρες, τόσο εμείς όσο και οι δημότες που παρακολουθούν δια ζώσης ή από το διαδίκτυο, μιας τοξικής ατμόσφαιρας, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, προσωπικές αντιπαραθέσεις, απειλές, φωνασκίες και πολλές φορές ακόμα και ύβρεις, στόχος των οποίων έχουν γίνει και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας!! Εικόνες ντροπής, που δεν αρμόζουν στο Δήμο μας και στις οποίες συμμετέχουν σύμβουλοι από όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το αυθόρμητο αυτών των αντιδράσεων, τόσο από τους αιρετούς όσο και από κάποιους από το κοινό. Έχουμε την αίσθηση ότι παρακολουθούμε ένα καλοστημένο θεατρικό έργο, μία παράσταση που μόνο σκοπό έχει να απομακρύνει το δημόσιο διάλογο από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και την προσπάθεια ανεύρεσης δίκαιων και ρεαλιστικών λύσεων γι’ αυτά. Η παράταξή μας, αναλογιζόμενη το βάρος της ευθύνης συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο και της εκπροσώπησης των δημοτών της πόλης μας, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών μέσα στο Συμβούλιο με σύνεση, νηφαλιότητα και αξιοπρέπεια, όπως άλλωστε πορεύτηκε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ταυτόχρονα όμως και σεβόμενοι απόλυτα το πρόσωπο του κ. Λαμπρόπουλου, ως του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούμε πως είναι αυτός που θα πρέπει να προστατεύσει τόσο το θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου όσο και τη διαδικασία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τον καλούμε να το πράξει αυτό αποφασιστικά και αδιαπραγμάτευτα από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Βιωματική Δράση Εξοικείωσης των μαθητών με την αναπηρία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθιμοτυπική συνάντηση Ορφανού με τον Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Από το Δήμο Ναυπλιέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό επισκέφθηκε σήμερα (11-4-2024) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: Η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής την Παρασκευή 26/4

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας( παρ. οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου ) στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »