prooptiki@msn.com

Η μάχη του Παναγιώτη Πεβερέτου και το πολιτικό παρασκήνιο της Αργολίδας

Μία ακόμα μάχη είναι έτοιμος να δώσει ο Παναγιώτης Πεβερέτος που αυτή τη χρονιά συμπληρώνει 50 χρόνια από την έναρξη της συνεταιριστικής του δραστηριότητας η οποία είχε σαν αφετηρία τον συνεταιρισμό της Δαλαμανάρας. Αυτή η μάχη που θα δώσει δεν έχει σχέση με το συνεταιριστικό του κίνημα αλλά με την υγεία του. Αυτό θα τον φρενάρει από το ασταμάτητο τρέξιμο για τα δικαιώματα και τα δίκαια των συναδέλφων του αλλά επειδή ο Τάκης έχει ψυχή λιονταριού, όλοι πιστεύουν ότι το διάλλειμα θα είναι μικρό και θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός. Μισός αιώνας προσφοράς δεν σταματά έτσι απλά για μία περιπέτεια υγείας. Καλή δύναμη Παναγιώτη Πεβερέτο!

Μάκαρης

“Να έρθει εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και να μας πει την άποψή του, να απολογηθεί ο Γιάννης Ανδριανός”, ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων την Τρίτη, για να συμπληρώσει : “Είναι δυνατόν τόσα χρόνια Βουλευτής και να μην έχει δώσει το παρόν; Σε τόσες κηδείες και μνημόσυνα έχει πάει. Να έρθει από εδώ να μιλήσουμε, να ακούσουμε τι έχει να πει”. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, υποσχέθηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα καλέσει και τους τρεις βουλευτές του Νομού. Εμείς απλά προσθέτουμε ότι αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια και όποιος μπορεί θα καταλάβει.

Καράπαυλος

Πολλά και διάφορα είπε ο Κώστας Καράπαυλος για τις αρνητικές θέσεις των παρατάξεων απέναντι στην προοπτική δανειοδότησης. Αυτό του το είχε φυλαγμένο ο Κωνσταντίνος Μάκαρης και την Τρίτη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του τα έψαλλε κανονικά. Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση δεν ήταν τα όσα είπε ο Μάκαρης αλλά τα όσα δεν είπαν ο Δήμαρχος, Δημήτρης Ορφανός και ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγκιουδάκης που άκουγαν χωρίς να αντιδράσουν ενώ ο Κώστας Καράπαυλος απουσίαζε από τη συνεδρίαση αφού ήταν στην Αμερική. Αυτή και αν ήταν έκλειψη!

Χαρτογιακάδες

Είχε γράψει ο Κώστας Καράπαυλος: “Η παράταξη Μάκαρη πρότεινε να μην πάρουμε δάνειο και να μπούμε σε επιτήρηση. Να εκχωρήσουμε δηλαδή την εξουσία σε κάποιους γραφειοκράτες που δεν θα βλέπουν ανθρώπους και δημότες αλλά μόνον νούμερα. Για παράδειγμα για πρώτη φορά εφέτος υπάρχει σοβαρό ποσό στον σφιχτό αυτό προϋπολογισμό για τουριστική προώθηση”.
Κάποιοι άλλοι χαρτογιακάδες το 2010 έστειλαν χιλιάδες κόσμο στην ανεργία, την κατάθλιψη, την αυτοκτονία και κανένας δεν μιλούσε. Τελικά πότε είναι το σωστό ;

Αυτονόητο

Έγραψε επίσης ο Κώστας Καράπαυλος: «Το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και το στοίχημα των ομάδων εργασίας τουρισμού και πολιτισμού είναι η μεγάλη αύξηση των εσόδων του Δήμου από τα τέλη παρεπιδημούνταν. Και επιχειρήσεις να ανθούν και Δήμος οικονομικά ισχυρός.
Εάν δεν γίνει αυτό θα έχω αποτύχει. Εάν γίνει όμως; Θα σας ενημερώνω για την πορεία των εσόδων από τον τουρισμό. Είμαι φουλ αισιόδοξος». Όταν το αυτονόητο γίνεται πολιτική επιτυχία τότε απλά κάτι δεν πάει καλά. Το να εισπράττει τα χρήματα που πρέπει ο Δήμος, είναι το αυτονόητο.

Μαρίνα

Σίγουρα η Υπουργός Πολιτισμού και ο Γραμματέας, Γιώργος Διδασκάλου έδωσαν την στήριξή τους στο θέμα που αφορούσε την μαρίνα Ναυπλίου που πλέον πορεύεται με θετικό πρόσημο για την υλοποίηση της. Πέρα λοιπόν από τα ευχαριστώ σε αυτά τα δύο άτομα που εκπροσωπούν την Κυβέρνηση υπάρχουν άλλοι δύο που τους αξίζει ένα ευχαριστώ: Ο Παναγιώτης Νίκας και ο Δημήτρης Κωστούρος που άνοιξαν τον δρόμο για να μπορέσει το Ναύπλιο να γυρίσει σελίδα και επίπεδο. Μην ξεχνιέστε .

Αναφορές

Οι αναφορές στο χθες δεν λείπουν και από την ατζέντα του Άργους.  Έτσι λοιπόν ο Γιάννης Μαλτέζος έγραψε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων: “Τέλος, τους ανέφερα, όπως με ενημέρωσαν οι δυο πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών πως η COSMOTE που αποτελεί τον βασικό πάροχο τηλεπικοινωνιών στα σχολεία του Δήμου μας, είχε να λάβει χρήματα από τον Φλεβάρη του 2021 θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ομαλή διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων τα τελευταία τρία χρόνια.
Κι αυτό το ανέφερα για να γνωρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα από την καθημερινή κατανομή σε γραφική ύλη, την μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε μέχρι την λήξη αυτής της θητείας να έχουν οικοδομική άδεια σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας όπως ακόμα και να κρατήσουμε ανοιχτές τις τηλεφωνικές γραμμές”.

Καμπόσος 1

Φυσικά για όσους προσέχουν τι γίνεται, η αντιπαράθεση του Γιάννη Μαλτέζου με τον Δημήτρη Καμπόσο είναι μία μάχη χωρίς αντίκρισμα αφού πριν από την λήξη της θητείας του ο Καμπόσος είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν λοιπόν κάνεις πόλεμο σε κάποιον που φεύγει το πιο πιθανόν είναι να τον κρατάς με το ζόρι στο πεδίο των μαχών είτε γιατί δεν βρίσκεις πραγματικό αντίπαλο είτε γιατί σε βολεύει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και έχεις δύο επιλογές Ή να πας μπροστά ή να μείνεις στο χθες, με τον αντίπαλο να απαντά επειδή δεν σέβεσαι το χθες. Ανιαρό για τους πολλούς.

Καμπόσος 2

Τελικά με το ένα πόδι είναι στην έξοδο της αυτοδιοίκησης και με το άλλο παραμένει. Μιλάμε για τον Δημήτρη Καμπόσο που είναι πλέον αντιπρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ και από εκεί και πέρα ψάχνεται…Δύο δρόμοι που ίσως γίνουν ένας. Πολιτική σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και επιχειρήσεις αφού είναι γνωστό ότι το έχει το επιχειρηματικό πνεύμα. Το δεδομένο είναι ένα: Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών είναι παρελθόν γι’ αυτόν και θα παρεμβαίνει όταν τον ενοχλούν.

Τουρισμός

Η τελευταία ανακοίνωση της Τράπεζας Ελλάδας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην Πελοπόννησο με την ποιότητα και την ποσότητα των τουριστών και λογικά πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για μία νέα στρατηγική στο κεφάλαιο της τουριστικής προβολής μας κάνει να αισιοδοξούμε αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Στο πλαίσιο αυτό, με το προτεινόμενο έργο, επιδιώκεται η υποστήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσα από τη διαμόρφωση ενός πολυεπίπεδου στρατηγικού πλάνου που θα αγγίζει τις συνολικές αναπτυξιακές επιλογές της οικονομίας και της κοινωνίας της Περιφέρειας.
Σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών σε συνδυασμό με διαδρομές – εμπειρίες γευσιγνωσίας με στόχο την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1914: Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που αναγνωρίζει την πλήρη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου από το αλβανικό κράτος

1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα: Απολογισμός και ευχαριστίες για το 2ο τουρνουά σκακιού στο Νέο σχολείο

Με εκατόν δεκαπέντε (115)συμμετοχές διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 18/05 σκακιστικοί αγώνες rapid στο χώρο του Εκπαιδευτικού Όμιλου Αργολίδας Νέου Σχολείου στην Δαλαμανάρα. Στο δεύτερο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »