prooptiki@msn.com

Ο Κωστούρος, η πρόταση –πρόσκληση και η ανεξήγητη σιωπή για τον πολιτικό πολιτισμό

Ο Δημήτρης Κωστούρος έριξε στο πολιτικό διάλογο την πρότασή-πρόκληση για την υπόθεση Αναγνωσταρά και ζήτησε το αυτονόητο. Δημόσια καταδίκη των όσων έγιναν στις εκλογές του 2019 και αποκαλύφθηκαν τώρα. Δημόσια καταδίκη των ενεργειών του τέως Δημάρχου Ναυπλίου από όλους όσους ζήτησαν ή θα ζητήσουν την ψήφο του πολίτη στον Δήμο Ναυπλίου ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό ότι όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.
Η πρόταση αυτή έπρεπε να αποτελεί πρόκληση για όσους επιθυμούν να οριοθετήσουν τις κόκκινες γραμμές που πρέπει να υπάρχουν σε ένα εκλογικό αγώνα και για όσους επιθυμούν να βάλουν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός πολιτικού πολιτισμού αντάξιου των προσδοκιών των πολιτών μίας σύγχρονής κοινωνίας.
Αποτελεί μία ευκαιρία για την κατάθεση προτάσεων που θα αναβάθμιζαν τον πολιτικό διάλογο και θα μπλοκάριζαν σκέψεις προσώπων που επιθυμούν την νίκη με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς να λογαριάζουν το τίμημα των ενεργειών τους.
Αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδειχθεί η πολιτική φιλοσοφία και οι βασικές αρχές των προσώπων που διεκδικούν την εξουσία .
Η υπόθεση Αναγνωσταρά έπρεπε να αποτελεί αφετηρία για εξελίξεις που έχουν σχέση με τις εκλογικές διαδικασίες και την διαφάνεια αφού υπάρξει μία καθολική καταδίκη ακόμα και από σημερινούς του πολιτικούς συνεργάτες.
Όπως φαίνεται όμως ήμαστε πολύ μακριά ακόμα από την αλλαγή φιλοσοφίας και θεώρησης των πολιτικών πραγμάτων αφού οι πολλοί σιώπησαν εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει πολιτικό κέρδος από μία τέτοια δήλωση καταδίκης ενώ κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να τον εξαγνίσουν προσφεύγοντας σε μία νέα πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ που χτίσθηκε πάνω στο θάρρος του κατηγορούμενου να αποδεχθεί την ενοχή του.
Αυτή η θεώρηση βέβαια, αφήνει ολάνοιχτη την πόρτα σε όσους στο μέλλον κάνουν ότι κάνουν και αφού τους ανακαλύψουν αποδεχθούν το λάθος επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε κάποιον άλλον τρίτο που τους παραπληροφόρησε !!! Έτσι δεν είναι ;
Βέβαια, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πόσες δυνατότητες ο Αναγνωσταράς είχε τη δυνατότητα εκεί που έφθασαν τα πράγματα να μην αποδεχθεί την ενοχή του που την απέδωσε μάλιστα σε κακή πληροφόρηση !!! Εμείς υπενθυμίζουμε ότι ο Αναγνωσταράς δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε πήρε την ευθύνη των πράξεών του. Για τρία χρόνια «κρυβόταν» στέλνοντας στο δικαστήριο την άμοιρη υποψήφια του και όταν στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε τότε είπε ότι «ποτέ δεν κρύφτηκα από τις ευθύνες». Τόσο καιρό τι έκανε ανέλαβε καμία ευθύνη; Ουσιαστικά, άφησε εκτεθειμένη όλα αυτά τα χρόνια τη γυναίκα η οποία δεν έφταιγε σε τίποτα; Προς το παρόν όμως ο Δημήτρης Ορφανός και ο Κωνσταντίνος Μάκαρης έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αναδείξουν τις δικές τους απόψεις για τον πολιτικό πολιτισμό και κάτω από ποιους κανόνες πρέπει να διεξαχθεί ο επερχόμενος πολιτικός αγώνας.
Καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα ; Ναι ή όχι; Είναι πολύ απλά τα πράγματα.
ΥΓ. Ακόμα και αν δεν βλέπετε το αυτονόητο πολιτικό όφελος σκεφτείτε την ζημιά που σας δημιουργεί η σιωπή σας. Οδεύετε ήδη στην κάλπη με ένα πολιτικό βαρίδι.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευχαριστήριο στη Χαρά Μαρή – Γρύλου για την προσφορά της στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Η τέχνη αποτελεί την προσπάθεια αποτύπωσης και δημιουργίας του ωραίου, του εκφραστικού και του αισθητικού κριτηρίου ενός καλλιτέχνη. Αποτελεί αναπαράσταση προσωπική, βγαλμένη από την ψυχή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αρχαιολογικοί χώροι: Ο ταύρος της Κνωσού για… το ψυγείο-Πτωτικές τάσεις εμφάνισε το πωλητήριο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η καλή εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου αντανακλάται και στα έσοδα των πωλητηρίων των μεγάλων αρχαιολογικών χώρων, που ανταγωνίζονται –και ορισμένες φορές ξεπερνούν– εκείνα του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »