prooptiki@msn.com

Ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε δωρεά του Κ. Μάκαρη μετά από 4 χρόνια(!)-Ερωτηματικά προς την ηγεσία του υπουργείου

Δεν έγινε αποδεκτή η δωρεά του Κωνσταντίνου Μάκαρη προς τον ΕΦΚΑ Ναυπλίου από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ στην Τρίπολη, μετά από τέσσερα χρόνια!!!

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μάκαρης αποφάσισε τον Απρίλιο του 2019 να δωρίσει στον ΕΦΚΑ Ναυπλίου ένα πολυμηχάνημα, έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρεις νέες μεγάλες οθόνες. Η κίνηση αυτή δεν είχε δημοσιοποιηθεί τότε από δική του επιλογή. Τέσσερα χρόνια μετά, από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ στην Τρίπολη ανακοινώθηκε πως η δωρεά δεν γίνεται αποδεκτή.

Το γεγονός αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά οδήγησε τον Κ. Μάκαρη σε απάντηση μέσω ανοιχτής επιστολής προς την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης ΠΥΣΥ Πελοποννήσου, τον εκπρόσωπο Τύπου e-ΕΦΚΑ και τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:

Ναύπλιο, 12 Δεκεμβρίου 2023
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ:
Κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Κ. Ηλία Τσούνη, Εκπρόσωπο Τύπου e-ΕΦΚΑ
Κ.Σταματία Ευγενικού, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης ΠΥΣΥ Πελοποννήσου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Εκπρόσωπε Τύπου,
Αξιότιμη κ. Προϊσταμένη,

Μετ’ εκπλήξεως έλαβα την αρνητική σας απάντηση που αφορά την αποδοχή δωρεάς μου προς τον ΟΑΕΔ Ναυπλίου, όπως αυτή κρίθηκε και αξιολογήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ Τριπόλεως, τέσσερα χρόνια αφού την παρέδωσα.

Η άρνησή σας να αποδεχτείτε την δωρεά μου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό προς την ανωτέρω υπηρεσία εστιάζεται στο επιχείρημά σας ότι η υπηρεσία είναι -πλέον- άρτια εξοπλισμένη.

Αρχικά, να σας τονίσω ότι η επιστολή σας αυτή με χαροποίησε ιδιαίτερα. Είναι πολύ σπουδαίο, τέσσερα χρόνια μετά την δωρεά που προέβην, να μην την χρειάζεστε πια. Είναι βέβαιο άλλωστε ότι, για να μπείτε στον κόπο να επιστρέψετε τα δωρισθέντα είδη, η υπηρεσία σας λειτουργεί άψογα, χωρίς καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Επομένως, αξίζουν συγχαρητήρια για την αναβάθμιση που έλαβε χώρα στον ΟΑΕΔ/ΕΦΚΑ Ναυπλίου. Συγχαρητήρια που φθάσατε σε τέτοια επίπεδα εξυπηρέτησης, αμεσότητας και σύγχρονου εξοπλισμού ώστε να μην χρειάζεστε πια τον από 4ετίας εξοπλισμό που σας παρέδωσα ολοκαίνουριο. Άμεσα, προγραμματίζω επίσκεψη στην υπηρεσία σας για να θαυμάσω ιδίοις όμμασι την 1η δημόσια υπηρεσία της χώρας που αποτελεί πρότυπο εκσυγχρονισμού.

Σε συνέχεια της επιστολής σας όμως, θέτω τα κάτωθι ερωτήματα:

1. Μία δωρεά που έγινε και αξιοποιείται επί 4 χρόνια, γιατί επιστρέφεται τώρα και δεν αξιοποιείται ο νέος σας εξοπλισμός σε άλλη πάσχουσα υπηρεσία; Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές. Εκτός και αν υλοποιήθηκε πρόσφατα κάποιο πρόγραμμα στο οποίο εξοπλίστηκαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, σε όλη την χώρα, και δεν υπάρχουν πουθενά ελλείψεις. Σε αυτήν την περίπτωση απολογούμαι που δεν το έχω αντιληφθεί.

2. Με ποια απόφαση και πώς εξοπλίστηκε τελικά ο ΟΑΕΔ/ΕΦΚΑ Ναυπλίου; Ποιος ο αριθμός ΑΔΑ;

Τέλος, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι θέτω εαυτόν στην διάθεσή σας. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι η δωρεά μου κινητοποίησε τους αρμόδιους, έστω και μετά από τέσσερα χρόνια, παρακαλώ ενημερώστε με ποια άλλη υπηρεσία χρίζει δωρεάς τεχνολογικού ή άλλου εξοπλισμού, για να προβώ σε δωρεά και να κινητοποιηθούν και πάλι οι αρμόδιοι. Δεν με πειράζει να την επιστρέψετε μόλις δεν θα είναι πλέον απαραίτητη, ούτε επικροτώ τα ΜΜΕ που επέκριναν την κίνησή σας αυτή. Θεωρώ απλώς ότι ο κόσμος που δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί, δεν έχει πεισθεί ότι ο εξοπλισμός δεν ήταν απαραίτητος. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν είναι πια διαθέσιμος από πλευράς μου τον δώρισα άμεσα σε τρεις μαθητές από το Ναύπλιο που τον είχαν ανάγκη, αλλά θα στείλω νέο όπου μου υποδείξετε. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Κωνσταντίνος Μάκαρης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση των Φίλων των ΓΑΚ Αργολίδας για την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λούκου

Το βράδυ του Σαββάτου, 06/04/2024, πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λούκου, Ιστορικού, Ομότιμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Ορφανού με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

Δελτίο Τύπου από το Δήμο Ναυπλιέων Συζήτηση για θέματα που αφορούν στην υγεία είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός με τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πάνω από 14 εκ. € ενίσχυση στους αγρότες της Πελοποννήσου με απόφαση Πτωχού-Η λίστα για τις δαπάνες

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού η ένταξη 301 αιτήσεων στήριξης για αγρότες συνολικής δημόσιας δαπάνης 14.179.907,82 € Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμορφωτική Δράση με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Έθνους των Ρομά,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »