prooptiki@msn.com

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Κρανίδι (φωτο)

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης, εθνικής ομοψυχίας και ενότητας γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου ανήμερα της Εθνικής Επετείου, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου προς τιμήν του κληρικού Κρανιδιώτη πολεμιστή του 1821 Αρσένιου Κρέστα.

Ακολούθησε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας, κα Ελένη Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος, κα Α. Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ι. Τσαμαδός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., κ. Α. Μπίμπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Α. Λάμπρου και Α. Τόκας, ο Διοικητής του Α.Τ Ερμιονίδας, κ. Π. Βλαχοκυριάκος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, κ. Ι. Σαράντος οι Σημαιοφόροι των Σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας, αντιπροσωπεία από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, στην Πλατεία Ρέπουλη στο Ηρώο τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρανιδίου, από εκπροσώπους Συλλόγων & Φορέων, από τους μαθητές των σχολείων και Σωματεία του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Πανηγυρικός της Ημέρας εκφωνήθηκε από την Εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κρανιδίου, κα Αντιγόνη Λασκαρίδου.

Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση επί του κεντρικού δρόμου, στην οποία συμμετείχαν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Δημοτική Φιλαρμονική, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου και ο Αθλητικός Σύλλογος «Ηρακλής».

Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος στον προαύλιο χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές των σχολείων και την χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, κ. Δ. Κοντοκάλη.

Τελετάρχης των επετειακών εκδηλώσεων ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ι. Τσαμαδός, ενώ την ευθύνη και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων στις Κοινότητες είχαν οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Η παρέλαση των παιδιών μας γέμισε υπερηφάνεια και έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με την παρουσία τους, τονώνουν το εθνικό φρόνημά μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε τους αγώνες για τα ιδανικά μας.

Η παρέλαση είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής της νέας γενιάς προς τους προγόνους που θυσιάστηκαν υπέρ της Πατρίδας για να είμαστε εμείς σήμερα Ελεύθεροι.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Ανδριανός στην επέτειο της εκτέλεσης 88 Ελλήνων από τους Ναζί το 1944 στις Λίμνες

Ανδριανός για την επέτειο της μαρτυρικής εκτέλεσης 88 Ελλήνων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις Λίμνες: «Οι 88 εκτελεσθέντες στις Λίμνες υπογραμμίζουν με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επίσκεψη Ανδριανού στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε χθες, τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Θα συντηρηθεί και θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο η παλιά γέφυρα του Ερασίνου στη Ν. Κίο

Να διατηρήσει ζωντανή την συλλογική μνήμη στη Νέα Κίο επιδιώκει ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος και γι’ αυτό προτίθεται να συντηρήσει και να μεταφέρει σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Φιχτίου

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Φιχτίου. Ο κ. Ανδριανός συνεχάρη τη σχολική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »