prooptiki@msn.com

Ο Δήμος Επιδαύρου συμμετέχει σε μεγάλο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα

O Δήμος Επιδαύρου «αγκαλιάζει» την προσπάθεια της ομάδας έργου της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης Horizon Europe CL2-2022-HERITAGE-01-08 – Effects of climate change and natural hazards on cultural heritage and remediation, με το έργο TRIQUETRA «Toolbox for assessing and mitigating Climate Change risks and natural hazards threatening cultural heritage», GA No. 101094818. Το έργο ηγείται η ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της GEOSYSTEMS HELLAS Α.Ε., του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που μαζί με 17 Ευρωπαίους εταίρους κατάφερε τη μεγαλύτερη βαθμολογία 15/15. Σημειώνουμε ότι στο έργο συμμετέχουν 6 φορείς πολιτισμού από την ΕΕ.

Η έναρξη του έργου στέφθηκε με διήμερη επιτυχή συνάντηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, αίθουσα «Δημήτριος Παντερμαλής» που έλαβε χώρα στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου συμμετείχαν με χαιρετισμούς οι Δρ. Γιώργος Διδασκάλου [Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού] , αντιπροσωπευόμενος από την Δρ. Σταυρούλα Μπαρμουνάκη, ο Αθανάσιος Στάβερης- Πολυκαλάς [Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων] και ο Δρ. Θύμιος Μπακογιάννης (remotely) [Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας].

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, παραβρέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης προσκαλεσμένος από την Ομάδα έργου και χαιρέτισε την προσπάθεια του TRIQUETRA, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Επιδαύρου θα στηρίξει την ομάδα εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερο σε τομείς που θα του ζητηθεί.

Το έργο TRIQUETRA, μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών κινδύνων στην πολιτιστική κληρονομιά με στόχο την αποκατάσταση. Φυσικά, ο Δήμος Επιδαύρου, ο οποίος είναι γνωστός για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σοβαρή εργασία.

Η Παράκτια Αρχαία Επίδαυρος, “Βυθισμένη Πολιτεία”, τοποθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς με εξαιρετικά σημαντική υποθαλάσσια και παράκτια κληρονομιά των αρχαίων χρόνων, που χρονολογείται τον 12ο αιώνα π.χ. θα μελετηθεί στο TRIQUETRA. Βρίσκεται στον όρμο του Αγίου Βλασίου, στην παραλία «Καλυμνιός» της Αρχαίας Επιδαύρου.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, η ομάδα TRIQUETRA με 30 συμμετέχοντες επισκέφτηκε την Επίδαυρο. Ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γαλάνης, καλωσόρισε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου τους συμμετέχοντες και προσέφερε την ‘’Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας’’ ως τιμητικό δώρο στους 6 φορείς πολιτισμού από την ΕΕ.

Ξεναγός υπό την αιγίδα του Δήμου έκανε την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο και μετά η ομάδα επισκέφτηκε την περιοχή μελέτης στην Παράκτια Αρχαία Επίδαυρο, “Βυθισμένη Πολιτεία”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα κλήρωση, με 125.000 νέα vouchers, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Όπως ανέφερε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι νέες ψηφιακές κάρτες του «Τουρισμός για Όλους» μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες- Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία της ΟΑΣΠΠ, αύριο στην Τρίπολη

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) για την Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Γενάρη (11πμ) Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ χαιρετίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EUROLOGIC – Β. ΛΑΜΠΡΑΚΑΚΗ

Τις τελευταίες μέρες προέκυψε θέμα πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων της εταιρείας “EUROLOGIC OIKONOMOTEXNIKH ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΤΑ – ΝΠΔΔ – ΝΠΙΔ Ι.Κ.Ε. ”.Η εν λόγω εταιρεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Νίκας: «Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική»

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε τηνΤετάρτη 25 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »