prooptiki@msn.com

Οργιο φημών για αντικατάσταση του Παναγιώτη Νίκα από τον Βουλευτή Κώστα Βλάση

Ένα όργιο φημών βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα με επίκεντρο την πιθανή αλλαγή του Παναγιώτη Νίκα με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση. Όλα άρχισαν όταν στην Αθηναϊκή εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την οποία εκδίδει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης στις 28 Δεκεμβρίου του 2022 Και ειδικότερα στην στήλη πολιτικός καφές με τίτλου υπήρξε δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα « ΝΔ: Το «χρίσμα» στον βουλευτή Κώστα Βλάση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Η απόφαση του Νίκα για αποχώρηση και το κενό στο ψηφοδέλτιο» με τον ακόλουθο σχολιασμό.
«Εφόσον ο επιτυχημένος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αποφασίσει να µην είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας τις «ευλογίες» του προέδρου Σαµαρά και τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιος για περιφερειάρχης θα είναι ο «γαλάζιος» βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.Από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή πληροφορούμαι ότι η σχετική συζήτηση έχει (σχεδόν) περατωθεί και απλώς µένει η (οριστική) απόφαση του «µητσοτακικού» Νίκα για να προχωρήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις.»                                                                                                                    Νίκας                                                                                                                                                                       Φυσικά το δημοσίευμα δεν θα ήταν αρκετό για όσα πλέον ακούγονται και γράφονται εάν δεν υπήρχαν και οι δηλώσεις Νίκα για την υποψηφιότητά του που δημιούργησαν ένα θολό τοπίο προκαλώντας σύγχυση ακόμα και σε στενούς συνεργάτες του. Εάν συνυπολογισθεί και ότι ο Παναγιώτης Νίκας λίγους μήνες πρίν τις εκλογές δεν έχει κλείσει σχεδόν καμία από τις πολιτικές πληγές του τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί ότι πλέον αρχίζει και δημιουργείται ένα γκρίζο τοπίο σε ότι αφορά την δυναμική του και προβληματισμός για την δυνατότητα που έχει να ρίξει γέφυρες με τους δυσαρεστημένους πολιτικούς που στο παρελθόν τον είχαν στηρίξει . Η σιωπή του στην υπόθεση Μαλτέζου δείχνει ότι δεν έχει την διάθεση να κάνει ριζοσπαστικές κινήσεις που θα τον ξαναφέρουν στο προσκήνιο του πολιτικού παιχνιδιού και αφήνει συνεργάτες του να απομυζούν πολιτικά τη παράταξή του προκειμένου να πετύχουν τους προσωπικούς πολιτικούς τους στόχους.                                                                                             Αρκαδία
Στην Αρκαδία οι ιστοσελίδες αναδεικνύουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί θεωρώντας ότι ο Κώστας Βλάσης θα είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του .
Ενδεικτική του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.ieidiseis.gr την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου αναφέροντας τα ακόλουθα :
«Γαλάζιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο να πιεστεί ώστε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και αντ΄ αυτού να λάβει το χρίσμα ο «σαμαρικός» πρώην υφυπουργός Κώστας Βλάσης.
Η υπονόμευση αλλά και οι υπόγειες επιθέσεις στον νυν περιφερειάρχη εντείνονται το τελευταίο διάστημα, ώστε ο Π. Νίκας να αγανακτήσει και να μην θέσει υποψηφιότητα. Όπως, άλλωστε, λένε οι γνωρίζοντες, αν ο νυν περιφερειάρχης θέσει υποψηφιότητα, ακόμα και αν κάποιος από τον ίδιο πολιτικό χώρο να πήγαινε απέναντί του, θα κέρδιζε -για αυτό και αν κατέβει, δύσκολα θα υπάρξει «αντάρτης». (Έστω και αν ο Π. Νίκας έχει απέναντί του τον Α. Σαμαρά, με τις σχέσεις των δυο ανδρών να βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο).
Η κατάσταση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι τεταμένη και ο Πέτρος Τατούλης που θα είναι και πάλι υποψήφιος καιροφυλακτεί!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο συνδυασμός «Αλλαγή Πορείας – Δημήτρης Καμπόσος»

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού “Αλλαγή Πορείας”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο : «Μια βίδα αλλιώτικη»- Παρουσίαση παραμυθιού με θεατρικό δρώμενο στον «Παλαμήδη»

Οι εκδόσεις Άπαρσις και η συγγραφέας Παναγιώτα Ζέλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού “Μια βίδα αλλιώτικη” την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 12.00

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »