prooptiki@msn.com

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης που έγιναν σε Τρίπολη και Ναύπλιο

Στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Τρίπολη και στο Ναύπλιο τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

“Πρέπει να θυμόμαστε τους χιλιάδες φιλέλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί μας -θυσιάζοντας πολλοί από αυτούς και την ίδια τους τη ζωή- συμβάλλοντας καθοριστικά στην απελευθέρωση της πατρίδας μας” σημείωσε ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, το πρωί σήμερα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έλαβε χώρα μπροστά στις προτομές των φιλελλήνων Εντουαρντ Εβερετ και Σάμιουελ Χάου, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε εκφώνηση ομιλίας από τον δικηγόρο Δημήτρη Καραμήντζο, κατάθεση στεφανιών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο διοικητής Διοίκησης Κέντρων 4ης Μεραρχίας Πεζικού “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Στο Ναύπλιο, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας παρέστη το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου, στην τελετή που έγινε στην καθολική εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με αφορμή την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

“Η συμβολή των φιλελλήνων στην επιτυχία του Αγώνα και στην δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους ήταν αποφασιστική” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στον χαιρετισμό του κατά την τελετή, μετά τη δέηση που απαπέμφθηκε από τον καθολικό ιερέα Ρίσαρντ Καραπούντα.

Ακολούθησε επίσκεψη στην κρύπτη του ναού, όπου φυλάσσονται τα οστά τριών φιλελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας και στη συνέχεια οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο μνημείο των Φιλελλήνων, στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια.

Παρόντες στις σημερινές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ήταν επίσης -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο σύμβουλος εξωτερικού εμπορίου της γαλλικής κυβέρνησης Δημήτρης Ξυλινάς, η εκπρόσωπος της Καθολικής Κοινότητας Ναυπλίου δικηγόρος Μαργαρίτα Πάτς – Κάτρη, μέλη της καθολικής κοινότητας Ναυπλίου καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Η νέα δυναμική της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας»-Του Βαγγέλη Παν. Τζαβέλλα

Επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι σημαντικό να προβληθεί ο σπουδαίος ρόλος των μουσείων αλλά και γενικά των ιστορικών χώρων στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μετάπτωση των εφαρμογών του e-ΕΦΚΑ: Ποιες εφαρμογές του μένουν εκτός λειτουργίας

Από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Στη μετάπτωση των εφαρμογών του e-ΕΦΚΑ στις υποδομές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Κόρινθο τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υγειονομική κάλυψη της “1ης Χορωδιακής συνάντησης ” από τον Τομέα Υγείας του ΠΤ Ε.Ε.Σ Άργους

Από το Περιφερειακό Τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία , για ακόμη μία φορά, έπαιξε η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show