Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρεόπολη Αν. Μάνης

Με ισχυρό μήνυμα ενότητας και ιστορικής συνέχειας κορυφώθηκαν την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, οι εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρεόπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε τη σημασία της ημέρας, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η Μάνη, γη ανυπότακτη και περήφανη, αποτελεί φάρο ιστορικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Σήμερα, τιμήσαμε τους αγωνιστές που έδωσαν τον ιερό όρκο της Ελευθερίας και πρωτοστάτησαν στον μεγάλο Αγώνα του 1821. Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, στεκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και στηρίζουμε έμπρακτα τη διατήρηση της ιστορικής μας ταυτότητας. Οι σημερινοί εορτασμοί μάς υπενθυμίζουν ότι το χρέος μας δεν είναι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να εμπνεόμαστε από την ανδρεία και την αποφασιστικότητα των προγόνων μας, για να προχωρούμε μπροστά με ενότητα, όραμα και πίστη στις αξίες που μας καθορίζουν».

Η Αρεόπολη γέμισε από νωρίς με κόσμο και εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Βουλής, της Εκκλησίας, Αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, συλλόγους και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ενώ ακολούθησε η μετάβαση στη θέση «Κοτρώνι».

Εκεί, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος καλωσόρισε τους παρισταμένους και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος Β΄ εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ανακηρυχθείς στη συνέχεια επίτιμος δημότης του Δήμου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από μαθητές της Μάνης, ενώ πραγματοποιήθηκε και η αδελφοποίηση του Δήμου Ανατολικής Μάνης με τον Δήμο Πάργας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην Πλατεία Αθανάτων με την απόδοση τιμών στους ήρωες της Μάνης, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση μαθητών, στρατιωτικών τμημάτων και συλλόγων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Καθήλωσε με την ομιλία της η καθ. Α. Μοροπούλου για την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου

“Ο Τάφος του Χριστού, είναι ένα Ζωντανό Μνημείο που συνεχίζει να μιλάει σε όλη την ανθρωπότητα”.
Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία της η κ. Αντωνία Μοροπούλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Επιδαύρου, η Μητρόπολη Αργολίδας και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πασχαλινή εικαστική συνεργασία Δήμου Άργους-Μυκηνών με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

Οι μαθητές – εκπρόσωποι των δημοτικών σχολείων μαζί με τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου υλοποίησαν την προηγούμενη Δευτέρα, στον χώρο του Καλλιτεχνικού Σχολείου πασχαλινές δημιουργίες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κοινωνική προσφορά από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (βίντεο)

Για άλλη μια φορά όπως γίνεται κάθε χρόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στέκεται δίπλα στις οικογένειες εργαζομένων που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πορεία Μεγάλης Εβδομάδας-Του Γιώργου Κόνδη

Ο Ιησούς από τον Άννα οδηγείται στον Καϊάφα και απ’ εκεί στο πραιτώριο. Ο ποιητής θα γράψει για την άρνηση του Πέτρου αλλά και τη δική μας. Ίσως αυτή η άρνηση να αποτελεί τον κύριο λόγο που οδήγησε τον Ποιμενάρχη να γράψει ένα από τα σημαντικότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η βραδινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο Σύνταγμα στις 11 Απριλίου

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στις 8.00 μ.μ. οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα προσήλθαν ύστερα από πρόσκληση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, σε βραδινή- νυχτερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »