prooptiki@msn.com

Οι αποκαλύψεις για τη συμφωνία Ορφανού-Καράπαυλου: Τζαμί στο ιστορικό κέντρο και μποϊκοτάζ στη μαρίνα του Ναυπλίου;

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο Δημήτρης Ορφανός για τη μαρίνα του Ναυπλίου, τη λειτουργία του Τριανόν ως Τζαμί και τη συμφωνία συνεργασίας με τον Κώστα Καράπαυλο

Τέσσερις ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, επικρατεί σιγή ιχθύος στην παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» του Δημήτρη Ορφανού, αναφορικά με τα ερωτήματα που έθεσε ο Δημήτρης Κωστούρος και η «Επόμενη Μέρα».

Τα ερωτήματα αφορούν:

1. Τη λειτουργία του ΤΡΙΑΝΟΝ στην πλατεία Συντάγματος μετά τις εργασίες αποκατάστασης, μια και επανειλημμένα ο επικεφαλής της συνεργαζόμενης παράταξης «Ανάπλι Εμπρός» έχει προτάξει τη χρήση του ως χώρο λατρείας των μουσουλμάνων (τζαμί) γιατί θεωρεί πως το Ναύπλιο θα απογειωθεί πολιτιστικά.

Η θέση του αυτή, πλήρως τεκμηριωμένη, όπως τη βλέπει από τη μεριά του, δεν ήταν μια πρόταση της στιγμής. Έχει επιμονή και διάρκεια. Ο Κώστας Καράπαυλος έχει αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα. Όπως για παράδειγμα, με φλεγματικό χιούμορ, στον «αιρετικό Καζαμία του Ναυπλίου για το έτος 2019». https://airetika.blogspot.com/2018/12/2019.html


2. Την κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου που για τον Κώστα Καράπαυλο θεωρείται casus belli, σύμφωνα με την οργισμένη αντίδρασή του, μόλις λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου, μετά την εκδήλωση για την υπογραφή της ΣΔΙΤ. «Το λέω εγώ. Το είχα πει και σε σχέση με εκείνα τα σχέδια τέρατα για το Πάρκο. Σε αυτό έστω και μόνος μου θα το πετύχω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του.


3. Και τέλος, για τη διαρροή στον τύπο συμφωνητικών για «μοίρασμα» θέσεων που εμφανίζουν το «Ανάπλι Εμπρός» του Κώστα Καράπαυλου να αναλαμβάνει τον ΔΟΠΠΑΤ και τον τομέα του Τουρισμού.


(Σημείωση: Τα παραπάνω έγγραφα είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα anagnostis.org στις 24 Αυγούστου 2023 και ούτε και τότε υπήρξε απάντηση από τον Δ. Ορφανό παρότι είχε ερωτηθεί από το δημοσιογράφο).

Η «εκκωφαντική» σιωπή του Δημήτρη Ορφανού για τόσο σοβαρά ζητήματα που έχουν δημοσιευθεί στις περισσότερες ιστοσελίδες της Αργολίδας, ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μόνο ως σιωπηρή παραδοχή μπορεί να μεταφραστεί. Και αυτό το έχουν εισπράξει οι δημότες και οι επιχειρηματίες του Ναυπλίου που έχουν αντιληφθεί ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»!
Εκτός και αν λόγω συμφωνητικού δεν έχει δικαίωμα να απαντάει για θέματα της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου ο Δημήτρης Ορφανός γιατί «ανήκει στη δικαιοδοσία» Καράπαυλου!

Γ. Λ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διήμερος εορτασμός προς τιμήν του ήρωα της Επαναστάσεως και Κρανιδιώτη οπλαρχηγού του 1821 Αρσενίου Κρέστα “ Παπαρσένη”-ΦΩΤΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΝΕΚΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής και με την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τα χθεσινά επεισόδια με πυροβολισμούς

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου απευθύνει κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τα χθεσινά επεισόδια από ομάδα Ρομά με πυροβολισμούς, για την Παρασκευή 8/12/2023, στην πύλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1605 παραγωγοί μελιού στην Πελοπόννησο- 198 στην Αργολίδα με εννέα συσκευαστήρια

Ιδιαίτερο ενδιαφέροντα στοιχεία περιέχει η απογραφή του περασμένου Σεπτεμβρίου για την μελισσοκομία . Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την απογραφή του περασμένου Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν συνολικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συναντήσεις Γιώργου Γαβρήλου με φορείς του Εμπορίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Γιώργος Γαβρήλος σε σειρά συναντήσεων με φορείς του Εμπορίου: «Η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων» Από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: «Η φιλοσοφία της κυβέρνησης στον τομέα της πολιτικής προστασίας είναι εστιασμένη στην καταστολή και όχι στην πρόληψη»

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των άρθρων του σχεδίου νόμου για την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »