prooptiki@msn.com

Οικολόγοι Πράσινοι: “Αυξάνονται οι φόβοι για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή-Αποτυχία της Διεθνούς Κοινότητας και Ε.Ε.”

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε ενιαία διπλωματική γραμμή ίσων αποστάσεων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το τι «μέλλει γενέσθαι» με την έναρξη της προαναγγελθείσας χερσαίας επίθεσης και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή. Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το γεγονός ότι Διεθνής Κοινότητα και Ε.Ε. έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να αποσοβήσουν αυτή την επίθεση, ακολουθώντας εν συνόλω μια ενιαία διπλωματική γραμμή ίσων αποστάσεων που θα καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια και από τις δυο πλευρές η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων, που δε συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, που δε στοχεύει στην κατάπαυση του πυρός και στην επιστροφή στο τραπέζι διαλόγου, δυναμιτίζοντας ολοένα και περισσότερο το κλίμα. Ζητούμε ψυχραιμία και ενεργή διπλωματική δράση σε αυτή την κατεύθυνση με κοινή γραμμή, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ απερίφραστα:

• Καταδικάζουμε τις βάρβαρες, αποτρόπαιες, τρομοκρατικές, έξω από κάθε ίχνος ανθρώπινης υπόστασης πράξεις της Χαμάς.
• Καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας και όλους τους ιθύνοντες πίσω από αυτή.
• Καταδικάζουμε την ομηρία αμάχων Ισραηλινών πολιτών από τη Χαμάς
• Καταδικάζουμε τον βομβαρδισμό ελληνορθόδοξης εκκλησίας από Ισραηλινή επιδρομή, αλλά και κάθε ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο δομές και σημεία που αποτελούν άσυλο και καταφύγιο αμάχων πολιτών και στις δύο χώρες.
• Καταδικάζουμε την διακοπή από το Ισραήλ της πρόσβασης των Παλαιστινίων σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάθε άλλη υποδομής και αγαθού απαραίτητων για τη ζωή και την προστασία αμάχων πολιτών.
• Καταδικάζουμε την επικείμενη χερσαία επίθεση που έχει ανακοινωθεί και που θα οδηγήσει σε λουτρό αίματος και τους δύο λαούς, ενώ θα προκαλέσει περαιτέρω ανάφλεξη στην περιοχή.
• Καταδικάζουμε κάθε κώλυμα που προκαλείται στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην λωρίδα της Γάζας.
• Καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική πράξη ή απειλή γίνεται ανά τον κόσμο, με αρκετές να έχουν λάβει χώρα εντός της Ε.Ε., με αιτιολογία τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
• Καταδικάζουμε επίσης όσους εργαλειοποιούν τις διαδηλώσεις που γίνονται ανά τον κόσμο υπέρ του λαού της μίας ή της άλλη πλευράς, οι οποίες ουσιαστικά πρωτίστως απευθύνονται στο δικαίωμα κάθε λάου για ειρήνη, για δικό του κράτος, για προστασία της ανθρώπινης ζωής κλπ, ενώ καλούμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτές να προβούν σε διαδηλώσεις που θα προβάλλουν ταυτόχρονα την ανάγκη για προστασία και των δύο πλευρών και θα καταδικάζουν κάθε ενέργεια από αμφότερες τις κυβερνήσεις Ισραήλ και Παλαιστίνης που καταδικάζουν στο θάνατο πλήθος συνανθρώπων μας και ανατρέπουν τις λεπτές ισορροπίες για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με ενδεχόμενη μια ευρύτερη ανάφλεξη.
• Καταδικάζουμε αμφότερες τις κυβερνήσεις και των δύο πλευρών για πολιτικές και πράξεις μίσους που έχουν σαν συνέπεια την απώλεια πλήθους ανθρώπινων ζωών, με την μεν Χαμάς να προβαίνει μεταξύ άλλων σε πλήθος τρομοκρατικών ενεργειών, σε ρίψεις ρουκετών, ανταρτοπόλεμο και πόλεμο συμμοριών μέσα στις γειτονιές του Ισραήλ και τις δε κυβερνήσεις του Ισραήλ να έχουν δημιουργήσει και να διατηρούν ένα καθεστώς απαρτχάιντ με τον αποκλεισμό και την καταπίεση του συνόλου του λαού της.
• Καταδικάζουμε την απομάκρυνση από το τραπέζι διαλόγου αμφότερων των πλευρών για την εξεύρεση μια βιώσιμης λύσης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της πρότασης του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών.

Με τις εξελίξεις να μαρτυρούν ότι η χερσαία επίθεση στη Γάζα είναι ζήτημα ωρών και την διεύρυνση της σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή και άλλων χωρών να γίνεται όλο και πιο πιθανή, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κάνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η παροχή ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας και δημιουργίας διαδρόμων για την διαφυγή αμάχων προσφύγων, καθώς και λοιπών απαραίτητων ενεργειών για την ανακούφιση του πόνου των αμάχων και την αποτροπή περαιτέρω ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή, είναι υψίστης σημασίας.

Καλούμε την Ε.Ε. να δημιουργήσει συνολικό πλάνο υποδοχής προσφύγων πολέμου σε όλα τα κράτη μέλη της, με τις απαραίτητες υποδομές για υποδοχή, ταυτοποίηση για την ασφάλεια αυτών, αλλά και των χωρών υποδοχής. Η συντονισμένη συμβολή του συνόλου της Διεθνούς Κοινότητας, της Ε.Ε., αλλά και κάθε χώρας ξεχωριστά είναι τώρα αναγκαία όσο ποτέ για την αποσόβηση μιας γενικότερης ανάφλεξης που κανείς δε ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: “Μελανή σελίδα για τον Δήμο Ναυπλιέων-Ξεκινά μια περίοδος μεγάλης περιδίνησης”

Την αρχή μιας πολύ δύσκολης περιόδου για το Δήμο Ναυπλιέων, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και τη λήψη του δανείου ισοσκελισμού, περιγράφει σε ανακοίνωσή της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΚΕΕΕ: Τι αναμένουν τα Ευρωεπιμελητήρια από τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στην Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (Ευρωεπιμελητήρια) και ύστερα από εκτενείς συζητήσεις στο Συμβούλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΥΑ Ναυπλιέων: Επείγουσα ανακοίνωση για πρόβλημα στην ποιότητα και την επάρκεια του νερού

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι λόγω μεγάλης κατανάλωσης νερού υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα του παρεχόμενου νερού για τους οικισμούς: Τολό, Ασίνη, Αγ. Παρασκευή /

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αστυνομικές επιχειρήσεις σήμερα σε Αργολίδα και Λακωνία-31 συλλήψεις

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (19.6.2024) το πρωί, σε περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »