prooptiki@msn.com

Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αργολίδας “Οδύσσεια”: “Σειρά σου να γνωρίσεις τις ικανότητες των παιδιών με αυτισμό “

Την Κυριακή 7 Απριλίου η Οδύσσεια” Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό οργανώνοντας δράση μπροστά από το παλιό Δημαρχείο Άργους.
Η εκδήλωση αφορούσε μικρούς και μεγάλους .
Ξεκίνησε με την αφήγηση του παραμυθιού ΜΠΛΕ από τη θεατροπαιδαγωγό Αλεξάνδρα
Στεργιάννη όπου οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγησή της έστησαν τη μπλέ πολιτεία .
Έπειτα θεραπευτές απασχόλησαν τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές messy play.
Στη συνέχεια ο Σύλλογός μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη συγγραφέα Αικατερίνη Χριστοπούλου μητέρα αυτιστικού παιδιού που παρουσίασε το βιβλίο της “Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού”.
Αποσπάσματα από το βιβλίο της διαβάστηκαν από μέλη Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Την παρουσίαση συντόνισε η κοινωνική λειτουργός Βάνα Πιάκου που συζήτησε μαζί της για το βιβλίο και τους προβληματισμούς της.
Τέλος η δράση φιλοξένησε και υποστήριξε την καμπάνια ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ που αφορά την προτεραιότητα των ατόμων με αυτισμό σε δημόσιες υπηρεσίες , τράπεζες και super market.
Καθ όλη τη διάρκεια της δράσης είχαμε την υποστήριξη των εθελοντών του Ε.Ε.Σ Περιφερειακό τμήμα Άργους που μαζί με την εκπαιδεύτριά τους Μαρία Σταματοπούλου στήριξαν υγειονομικά την εκδήλωση.
Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί είναι πάντα κοντά μας σε όλες μας τις εκδηλώσεις.
Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.Αντώνης Λιόλιος και κυρία Μαρία Ζουλούμη,δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
Στην παρέα μας ήταν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τελέσιλλα κυρία Γεωργία Κατσώνα, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Αργους κυρία Νατάσα Μαυράκη , η εκπρόσωπος του make a wish Αργολίδας κυρία Ματίνα Αλεξάκου φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας.
Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Αργους- Μυκηνών κύριο Ιωάννη Μαλτέζο για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου του παλιού Δημαρχείου , για τη μικροφωνική εγκατάσταση, τις τέντες , τις καρέκλες αλλά και την παροχή γλυκών εδεσμάτων
Ευχαριστούμε επίσης τη Σοφία Λούκου και τους θεραπευτές του Δημιουργώ Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης για την οργάνωση και το σχεδιασμό της εκδήλωσης, τον διευθυντή κο Πέτρο Θεοφανόπουλο και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΑΙΓΜΑ για τη συνεργασία, τον Τάκη Καραμούντζο για τις τέντες και τα τραπέζια , την ΕΑΣ Αργολίδας και τον κύριο Γιάννη Δημάκη για τους χυμούς.
Πιο πολύ όμως από όλους ευχαριστούμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και γεμίσατε το χώρο με αγάπη και αποδοχή.Με τη συμμετοχή σας μας δώσατε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δώσατε αέρα στα πανιά του καραβιού μας για να φτάσουμε γρηγορότερα στη δική μας Ιθάκη.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

  Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από τις τελικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα: Απολογισμός και ευχαριστίες για το 2ο τουρνουά σκακιού στο Νέο σχολείο

Με εκατόν δεκαπέντε (115)συμμετοχές διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 18/05 σκακιστικοί αγώνες rapid στο χώρο του Εκπαιδευτικού Όμιλου Αργολίδας Νέου Σχολείου στην Δαλαμανάρα. Στο δεύτερο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

4 παραλίες του Δήμου Ερμιονίδας προς ένταξη στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

Η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε να υποβάλλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού με αντικείμενο τις προσβάσιμες παραλίες. Η ενίσχυση στοχεύει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Λυγουριό

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, θα πραγματοποιηθεί στις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα αύξηση ποσοστών στο ΤΕΕ για τον Γιώργο Στασινό με ποσοστό σχεδόν 41%-Τι ποσοστά συγκέντρωσαν οι άλλες παρατάξεις

Ψήφος εμπιστοσύνης των Μηχανικών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, στις πράσινες και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και προωθεί το ΤΕΕ, με ταυτόχρονη εντολή ολοκλήρωσης και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »