prooptiki@msn.com

ΟΑΣΠΠ: Εμφανίστηκαν κρούσματα φυματίωσης αιγοπροβάτων στη Λακωνία

Η ΟΑΣΠΠ ζητά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων φυματίωσης των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την εμφάνιση κρουσμάτων φυματίωσης σε αιγοπρόβατα της Λακωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) και ζητά μια σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κτηνιατρική υπηρεσία Λακωνίας, εμφανίζονται κρούσματα φυματίωσης των αιγοπροβάτων στην περιοχή μας, αυξάνοντας όπως είναι επόμενο την ανησυχία μας.

Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές των προϊόντων, την γενικότερη πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στην συνεχή εγκατάλειψη της παραγωγής από βιοπαλαιστές αγρότες, προστίθεται τώρα η αγωνία, για το αν θα καταφέρουμε να προφυλάξουμε τις οικογένειες μας και τα ζώα μας.

Δεν επιτρέπεται να μείνουμε αδιάφοροι στη νέα κατάσταση αφού η φυματίωση των αιγοπροβάτων είναι μια ασθένεια πολύ μεταδοτική ανάμεσα στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο και επιπλέον να βάλει σε κίνδυνο και την υγεία μας.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι είναι χιλιόμετρα μακριά από τα μαντριά μας και αρά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα ζώα μας.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, πρέπει άμεσα, τώρα, να διεκδικήσουμε, και να επιβάλλουμε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους:
– Ελέγχους σε όλα τα κοπάδια, μέτρα ουσιαστικής προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, όλων των κτηνοτροφικών μονάδων και σταυλικών εγκαταστάσεων από τη μετάδοση της αρρώστιας.
– Πλήρη αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων που έχασαν τα ζώα τους από την αρρώστια, αναπλήρωση στο 100% του εισοδήματος για την χαμένη παραγωγή και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την ανασύσταση του κοπαδιού.
– Επιδότηση κατά 50% στις ζωοτροφές σε περίπτωση καραντίνας και μέχρι τη λήξη της.
– Πάγωμα δανειστικών υποχρεώσεων στις τράπεζες και στην εφορία, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τη φετινή περίοδο.
– Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λαϊκή Συσπείρωση: Απλήρωτοι εργαζόμενοι εκπαιδευτικού προγράμματος της «ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ»

Στις 24/02/2024 ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πράξης «Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών-Τα θέματα

Στο Δημαρχιακό Κατάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκτός λειτουργίας το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ και στις 4 παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων-Ερώτηση σε Ορφανό

Εκτός λειτουργίας είναι το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ και στις 4 παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων όπου είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Επιδαύρου: Επίσημη 2ημερη επίσκεψη… στην Επίδαυρο της Κροατίας!

Από το γραφείο του δημάρχου Επιδαύρου, Τάσου Χρόνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Επίσημη 2ημερη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »