Ξεκίνησε το έργο Βελτίωσης της Αγροτικής Οδοποιίας στη Δ.Ε. Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας

Ένα σημαντικό έργο αγροτικής οδοποιίας «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, Υποέργο 2: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 1.182.639,66 €, εισήλθε στη φάση της υλοποίησης και ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 από τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η Δημοτική Αρχή κατάφερε να το εντάξει στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ειδικότερα, οι εργασίες ξεκίνησαν από τη θέση «Ξύριζα – Ομίνι» (870μ) της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα θέματα της Αρχαιολογίας με τη συμβολή της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κ. Άλκηστης Παπαδημητρίου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και στις άλλες δυο (2) Δημοτικές Κοινότητες της Δ.Ε. Ερμιόνης (Δημοτική Κοινότητα Ηλιοκάστρου & Θερμησίας) και πρόκειται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, εξασφαλίζοντας σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών, την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής όμβριων υδάτων) και την ασφαλτόστρωση του καταστρώματος με την κατάλληλη προετοιμασία της βάσης του οδοστρώματος .

Στόχος του έργου είναι η απρόσκοπτη, γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, η διευκόλυνση της παραγωγής και της διακίνησης των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η αναβάθμιση των περιοχών, καθώς και η διασφάλιση της ασφάλειας και της μείωσης των φθορών των κινούμενων οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει και το Υποέργο 1: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΊΑΣ Δ.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 1.850.535,68 €.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται καθημερινά με σχέδιο και υλοποιεί έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της Ερμιονίδας.

Με μικρά και μεγάλα έργα αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα του τόπου μας!

Γραφείο Δημάρχου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σεμινάριο: «60 πρακτικές Marketing για Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις» από το Επιμελητήριο Αργολίδας

Το Επιμελητήριο Αργολίδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «60 πρακτικές Marketing για Μικρές & Μεσαίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Εφηβική ψυχολογία: Κατανόηση– Διαχείριση – Υποστήριξη», στο Άργος

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 η εκδήλωση με θέμα: «Εφηβική ψυχολογία: Κατανόηση– Διαχείριση – Υποστήριξη» που διοργανώθηκε από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Άργους – Μυκηνών: Στήριξη και Κοινωνική Μέριμνα για Όλους

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Άργους- Μυκηνών παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ ” όπου υπάρχει Ελλάδα” στο ΣΔΕ Κρανιδίου

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου το συνεργείο της τηλεόρασης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ της εκπομπής ” όπου υπάρχει Ελλάδα” για το αφιέρωμα που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βραδιά μουσικής και λόγου αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Νέα Κίο

Την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, το Τμήμα Νέας Κίου της Δημοτικής Χορωδίας Δήμου Άργους – Μυκηνών θα μας χαρίσει μια βραδιά μουσικής και λόγου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »