Το ζητούμενο είναι πρώτα να εξασφαλιστεί η καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία των βασικών κλινικών και ειδικοτήτων και ύστερα έρχεται η συζήτηση για την αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων αν και όποτε καταστεί δυνατή η μετατροπή τους σε κάτι άλλο . Είναι βέβαιο ότι ΟΥΤΕ το Ναύπλιο ΟΥΤΕ το Άργος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος λόγω αδυναμίας επέκτασης.
Σύμφωνα με τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων σήμερα υφίστανται :
1. Η Ιατρική Υπηρεσία του ΓΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ αποτελεί Διεύθυνση και διαρθρώνεται σε Τομείς, στους οποίους λειτουργούν Τμήματα κατά ειδικότητα και Ειδικές Μονάδες που υπάγονται οργανικά στα Τμήματα και Διατομεακά Τμήματα ως εξής: α) Παθολογικός Τομέας με δυναμικότητα εξήντα (60)κλινών β) Χειρουργικός Τομέας με δυναμικότητα σαράνταπέντε (45) κλινών.. ΣΥΝΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 105 κλίνες .1. Η Ιατρική Υπηρεσία του ΓΝ ΑΡΓΟΥΣ αποτελεί Διεύθυνση και διαρθρώνεται σε Τομείς, στους οποίους λειτουργούν Τμήματα και Μονάδες κατά ειδικότητα και Διατομεακά Τμήματα ως εξής: α) Παθολογικός Τομέας με δυναμικότητα εξήντα (60)κλινών β) Χειρουργικός Τομέας με δυναμικότητα εξήντα έξι (66) κλινών γ) Τομέας Ψυχικής Υγείας με δυναμικότητα δέκα τεσσάρων (14) κλινών.. ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΓΟΥΣ 126 χωρίς Τομέας Ψυχικής Υγείας.
Άρα κανένα από τα δύο Νοσοκομεία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Νομού . Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η Αργολίδα δεν διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ και θα είναι ο μόνος Νομός στη Πελοπόννησο αφού η Σπάρτη θα αποκτήσει κλίνες ΜΕΘ με το νέο Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί άμεσα .
Πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη των αναγκών του Νομού Αργολίδας στη βάση όχι μόνο των μονίμων κατοίκων αλλά της Τουριστικής κίνησης και επισκεψιμότητας του Νομού Αργολίδας και ύστερα να γίνει συζήτηση για το τι θα γίνει που και πως .
Και αφού εξασφαλιστεί εξασφαλιστεί ί η καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία των βασικών κλινικών και ειδικοτήτων τότε μπορεί να αρχίσει η συζήτηση για την αξιοποίηση των δομών που θα καταστούν ελεύθερες για αξιοποίηση .