prooptiki@msn.com

Ναύπλιο: Το Σάββατο (18/11) η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Θάλειας Αντωνιάδη “Αλκήεσσα”

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Φουγάρο, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Θάλειας Αντωνιάδη, “Αλκήεσσα”. Το βιβλίο θα προλογίσει ο εκδότης Νικόλας Τελλίδης. Θα μιλήσουν η Κλειώ Καραγιαννοπούλου, φιλόλογος-θεατρολόγος και ο μαθηματικός, Τόλης Κοΐνης. Θα παίξει πιάνο η πιανίστα Νίνα Καραμανώλη.

Η πλοκή

Το φθινόπωρο του 1147 μ.Χ. εισβάλλουν στη Θήβα και στην Κόρινθο οι Νορμανδοί του Ρογήρου Β’ της Σικελίας, με κύριο στόχο τους την ακμάζουσα μεταξοβιοτεχνία, τους εξειδικευμένους εργατοτεχνίτες και την πολύτιμη τεχνογνωσία τους. Μεταξύ των αναρίθμητων λαφύρων και αιχμαλώτων στις κατάφορτες γαλέρες του αρχιναυάρχου Αντιοχέα, βρίσκονται αλυσοδεμένα και δύο δεκατριάχρονα κορίτσια: η Αλκήεσσα και η Αγαπία, που ανήκουν πλέον στον ρήγα της Πανόρμου.

Η Αλκήεσσα, ξεριζωμένη βάναυσα από την πατρίδα και την οικογένειά της, οδηγείται ως κεντήστρα στα εργαστήρια μεταξωτών του παλατιού. Αργότερα, μεταφέρεται στο αρχοντικό του νορμανδού ιππότη ντ’ Ανβίλ, ως προστατευόμενή του. Η Αγαπία, μαζί με τον παιδικό της φίλο Δαβίδ, οδηγούνται στα βαφεία των μεταξωτών νημάτων.

Δύο προσωπικότητες εκ διαμέτρου αντίθετες, με καταβολές, βιώματα, παιδεία και ένστικτα που διαφέρουν βαθιά, θα συνυπάρξουν από ένα καπρίτσιο της Μοίρας και των ανθρώπων. Ο θρησκευτικός φανατισμός της εποχής, τα ανίερα κρυφά πάθη και οι καταπιεσμένοι πόθοι, οι διαρκείς συνωμοσίες και δολοπλοκίες. οι δολοφονίες αθώων και ενόχων, τα βίαια ένστικτα και η επιβολή της διαστροφής στην αθωότητα, θα αλλοιώσουν το αρχικό πεπρωμένο των κοριτσιών με τραγικές συνέπειες.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα αξιώσεων και μια αλληγορία του παρόντος, με πλοκή καταιγιστική, διαρκείς ανατροπές και απρόβλεπτη κορύφωση, που καθηλώνει τον αναγνώστη, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις!
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο

Το βιβλίο έχει αποσπάσει ήδη πολύ καλές κριτικές μετά την πρώτη παρουσίαση τον Ιούλιο στο ΜΟΝΚ στο Μοναστηράκι, από καταξιωμένους του είδους όπως ο Μιχάλης Κατσιμπάρδης, η Κάτια Κρεμαστούλη, η Κυριακή Γανίτη, κ.ά.

”Για να αγγίξεις τον ουρανό, πρέπει πρώτα να αντέξεις τα σκοτάδια της Κόλασης.”
(Από το εξώφυλλο του βιβλίου)

“Λένε πως αν θέλουμε να μάθουμε το μέλλον, καλό θα είναι να κοιτάξουμε το παρελθόν, καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται κι αυτό θα το αντιληφθούμε διαβάζοντας το βιβλίο και παρατηρώντας πως πολλά από τα κακώς κείμενα του τότε όπως η εκμετάλλευση, οι δολοπλοκίες, η υπερίσχυση των δυνατών έναντι των αδυνάτων, η αδικία και πολλά ακόμα, δυστυχώς, αντί να εξαλείφονται, αυτά διατηρούνται ανέπαφα με το πέρασμα των αιώνων. Εν ολίγοις, έχουμε να κάνουμε με ένα αξιόλογο ιστορικό μυθιστόρημα που σας προτείνω ανεπιφύλακτα. Και να θυμάστε. Οι λύκοι, συχνά, μεταμορφώνονται σε πρόβατα και τα πρόβατα σε λύκους για να επιβιώσουν…”, έγραψε η Κυριακή Γανίτη στην ιστοσελίδα της Dominica Amat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επιστολή της ΕΣΑμεΑ σε Μητσοτάκη για το ενεργειακό κόστος – Τι διεκδικεί η ένωση για τα άτομα με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί ουσιαστική στήριξη για την αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις Μετά τα έκτακτα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Έπεσαν» παγκοσμίως τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές & ΜΜΕ-Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τεχνικό πρόβλημα που συνδέεται με συστήματα της Microsoft έπληξε αρκετές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η βλάβη επηρέασε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και άλλες βιομηχανίες. Δεν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αλλαγή Πορείας-Δημήτρης Καμπόσος: «Άλλο ένα έργο Καμπόσου ολοκληρώθηκε στους Μύλους»

Δελτίο Τύπου της παράταξης «Αλλαγή Πορείας-Δημήτρης Καμπόσος» “Άλλο ένα έργο της δημοτικής αρχής Καμπόσου ολοκληρώθηκε στους Μύλους, αυτό της αστικής οδοποιίας. Μετά τους δρόμους στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »