prooptiki@msn.com

Ναύπλιο: Στροφή στην οικονομική πολιτική του Δήμου με στόχο την εξυγίανση-Τι ειπώθηκε στο Δημ. Συμβούλιο

Σε απολογία της απερχόμενης δημοτικής αρχής Κωστούρου μετατράπηκε η πρώτη «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ναυπλιέων», αν και ο κανονισμός προβλέπει ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συζητούνται ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων που κατατίθενται πέντε ημέρες πριν και αφορούν πράξεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Αντί να λογοδοτήσει λοιπόν η δημοτική αρχή Ορφανού για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, η συνεδρίαση ξέφυγε από το νόημα που έχει ορίσει ο Νομοθέτης και εξελίχθηκε σε «κλήση για απολογία» της τέως Προέδρου της ΔΟΠΠΑΤ, Μαρίας Ράλλη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, επικεφαλής της “Νέας Εποχής”, που απεύθυνε ερώτηση στη κα Παναγιωτακοπούλου, υπεύθυνη των σχολικών επιτροπών, για το χρέος των σχολείων.

Χαρακτηριστικό του κλίματος, ήταν η «επίθεση» που δέχτηκε η Μαρία Ράλλη, πρώην υπεύθυνη των σχολικών επιτροπών, από τους Μάκαρη και Παναγιωτακοπούλου, για τις εισφορές που έπρεπε να καταβάλουν τα κυλικεία των σχολείων την περίοδο του κορωνοϊού (όταν τα σχολεία ήταν κλειστά) και αυτά δεν έγιναν ποτέ απαιτητά από το Δήμο. Ο κ. Καράπαυλος μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και μίλησε για παράβαση καθήκοντος της κας Ράλλη γιατί δεν έστειλε τότε εξώδικα στα κυλικεία.

Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Ορφανός, τόνισε πως οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων ετών ήταν πλασματικοί γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπήρχαν «κουτάκια» που προϋπολόγιζαν έσοδα τα οποία όμως δεν εισπράττονταν.
Τα έσοδα αφορούν εισφορές από κοινόχρηστους χώρους, ενοίκια, κυλικεία σχολείων, από ομάδες που αθλούνται στο ΔΑΚΝ, από τα δημοτικά κοιμητήρια, κ.ά.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιώργος Φραγκιουδάκης, αναφέρθηκε στις ενοικιάσεις πλαστικών καρεκλών για τις εκδηλώσεις του Δήμου, εκτιμώντας πως θα εξοικονομηθούν χρήματα αν ο Δήμος αγοράσει καρέκλες και τις αποθηκεύσει.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, αναφέρθηκε σε υπεράριθμους εργαζομένους στο Δήμο και ιδιαίτερα στο Γηροκομείο Ναυπλίου.

Εν κατακλείδι, η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περικοπές και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για αυτούς που επιμένουν να μην συμμορφώνονται, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου Ναυπλιέων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: Οι μαθητές συζήτησαν για τη Δημοκρατία με τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Αρ. Χατζή

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΑΤΖΗ Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, στον χώρο της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Θέμα στο Πε.Συ.Π για την πορεία του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Η πορεία του προγράμματος αντιμετώπισης των κουνουπιών αποτελεί ζήτημα υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, αφορά την καταπολέμηση σοβαρότατων νόσων που η εξάπλωσή τους σχετίζεται με αυτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1964: Ο Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει τη δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά

491: Ο Φλάβιος Αναστάσιος γίνεται Βυζαντινός αυτοκράτορας με το όνομα Αναστάσιος Α’. 1713: Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης. 1821: Οι Έλληνες σημειώνουν την πρώτη ναυτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23 συλλήψεις έφερε η έφοδος σε οικισμό Ρομά στο Άργος

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (11.4.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »