prooptiki@msn.com

Ναύπλιο: Εργαστήριο Υποκριτικής-Αυτοσχεδιασμού στο ΦΟΥΓΑΡΟ με τη Μυρτώ Γκόνη

Αναπνέω / Σκέφτομαι / Κινούμαι / Υπάρχω. Οι βασικές λειτουργίες και η παραμόρφωσή τους από τη ζωή στη σκηνή.
Τετάρτη 7 έως Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 | SPACE9 “First Act then Theory” E.G.Craig

Με όχημα τη δύναμη της ομάδας, μετατρέπουμε την αμηχανία της σκηνής σε δυναμικό εργαλείο δράσης. Σε μια αυξανόμενης έντασης συνθήκη, με ηχητικές οδηγίες και μουσική, μετατρέπουμε την παραμόρφωση επί σκηνής σε προτέρημα. Ξεκινάμε από την κίνηση στο χώρο και φτάνουμε στην ομιλία aνακαλύπτοντας τη δράση του κειμένου. Μέσω της συγκέντρωσης και της εγρήγορσης σε ένα πλαίσιο χαράς και ασφάλειας, ασκούμαστε στη δυσκολία του να παραμείνουμε συγκεκριμένοι και τολμηροί. Ενδυναμώνουμε την εσωτερική μας φωνή ενώνοντάς την με την συλλογική και μαθαίνουμε πώς να διαχωρίζουμε την πληροφορία από τον τρόπο μετάδοσης της.

Μαθαίνουμε να κάνουμε, κάθε φορά, τη συμφέρουσα επιλογή, αναλαμβάνοντας αλλά και αναθέτοντας ευθύνη για τον εαυτό και για το γκρουπ.

Αποβάλλουμε τον τρόμο επί σκηνής και απολαμβάνουμε τη δράση στον «ενδιάμεσο χώρο» μεταξύ του εαυτού και του παρτενέρ. Μαθαίνουμε πώς να υπάρχουμε ξανά, επί σκηνής.

Ένα πενταήμερο εργαστήριο με την ηθοποιό και αρχιτέκτονα Μυρτώ Γκόνη με εργαλεία το σώμα και το χώρο. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη σκηνή και θέλουν να καταλάβουν περισσότερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 7, Πέμπτη 8, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 | ώρες 7 – 10 μμ
Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 | ώρες 10 – 2 πρωί
Απαραίτητη η κράτηση θέσης!
Συνολικό κόστος συμμετοχής 150 €
Παρέχεται έκπτωση 20% σε early entry κράτηση (έως 25/11).

Η Μυρτώ Γκόνη μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Θέατρο και από το 2013 εργάζεται ως ηθοποιός σε μεγάλες και μικρές σκηνές της Αθήνας. Έχει δουλέψει σε τουλάχιστον είκοσι παραγωγές και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες ως ηθοποιός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους: Ελένη Ευθυμίου (Ελεύθεροι Πολιορκημένοι), Κώστα Φιλίππογλου (O επιθεωρητής), Κώστα Γάκη (Το δέντρο του Οιδίποδα), Ένκε Φεζολλάρι (Η αγάπη άργησε μια μέρα), Λίλλυ Μελεμέ (Γέρμα, Σαλώμη), Θοδωρή Γκόνη (Εθνικός Κήπος), κ.ά.

Από το 2009 διδάσκεται από τον Ryczard Nieoczym τις αρχές του θεάτρου που δίδαξε ο Jerzy Grotowski, αναπτύσσοντας τον δικό της τρόπο διδασκαλίας για τη σκηνή. Έχει διδάξει ως υπότροφος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο τρίτο έτος σπουδών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου

Με διαβιβαστικό της Αστυνομίας έχει ήδη παραδοθεί στην Εισαγγελία Πατρών το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο ιατρών του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» για τα αίτια θανάτου της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Δωρεάν διάθεση ψηφιακών υπογραφών σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Αργολίδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του, ότι στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας», το οποίο υλοποιείται από την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Μανιάτης: «Χάσαμε 8 πολύτιμα χρόνια στις έρευνες υδρογονανθράκων»

Κρατικές εταιρείες απολυταρχικών καθεστώτων (Σαουδ. Αραβία, Ρωσία, Κίνα, κ.α.) είναι οι 10 μεγαλύτεροι ρυπαντές – πετρελαϊκές εταιρείες. Γεμάτες οι αποθήκες φυσικού αερίου της ΕΕ, με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »