prooptiki@msn.com

Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα: “Ωμή και απροκάλυπτη παραδοχή Ορφανού για υπόγεια μυστική συμφωνία με Μάκαρη”

Στα απίστευτα και όμως Ναυπλιακά πρέπει να συμπεριληφθεί η νέα ανακοίνωση του Δημήτρη Ορφανού, ο οποίος αναφερόμενος στο νέο συνεργάτη του, Κωνσταντίνο Μάκαρη, δήλωσε ότι συμφώνησαν να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές του Δήμου, σύμφωνα με τα ποσοστά κάθε συνδυασμού. Εκείνο βέβαια που ξέχασε να πει είναι ότι τα Νομικά πρόσωπα που διαπραγματεύτηκε, στο τέλος της χρονιάς με απόφαση της Κυβέρνησης καταργούνται και κατά συνέπεια συμφώνησαν σε κάτι που δεν θα υπάρχει, εκτός εάν ισχύει αυτό που ανακοίνωσε η παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου που υποστηρίζει ότι πρόκειται για «Ωμή και απροκάλυπτη παραδοχή Ορφανού για υπόγεια μυστική συμφωνία με Μάκαρη».

Στη σχετική ανακοίνωση της Επόμενης Μέρας αναφέρονται τα ακόλουθα :

Με ανακοίνωση του ο κ. Ορφανός, παραδέχεται ότι η συμφωνία του με τον κ. Μάκαρη είναι αποτέλεσμα ωμής σκοτεινής συναλλαγής οι όροι της οποίας είναι άγνωστοι για τους δημότες. Και εξηγούμε :
Στην ανακοίνωση του ο κ. Ορφανός αναφέρει ότι συμφωνήσανε με το κ. Μάκαρη να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές και τις επιτροπές του Δήμου, σύμφωνα με τα ποσοστά κάθε συνδυασμού.
Ο δικηγόρος κ. Ορφανός, που θέλει να γίνει δήμαρχος Ναυπλιέων, αναφέρεται στα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές αγνοώντας ότι η Βουλή υπερψήφισε στις 4/10/2023 το Νόμο 5056/2023 (ΦΕΚ A 163 – 06.10.2023), με τον οποίο καταργούνται όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι σχολικές επιτροπές των δήμων.
Οι μάσκες έπεσαν. Η δήθεν διαφανή συμφωνία κατέρρευσε!!!
Ο κ Ορφανός προσπαθώντας να κρύψει την υπόγεια σκοτεινή συναλλαγή του με το κ. Μάκαρη υπέπεσε σε ένα τεράστιο λάθος. Λάθος που επιβεβαιώνει το επιχείρημα μας ότι δεν γνωρίζει τα βασικά και πως η μοναδική του επιθυμία είναι να γίνει δήμαρχος με κάθε τρόπο.
Οι επιθυμίες του καθενός δεν μας αφορούν καθώς και οι (λύκο)φιλίες του . Μας αφορά όμως το μέλλον του τόπου μας και οι ζωές των συμπολιτών μας.
Για αυτό καλούμε τον κ. Ορφανό να δημοσιοποιήσει άμεσα την πραγματική συμφωνία με τον κ. Μάκαρη. Να μας αποδείξει ότι αυτά που συζητούν οι δημότες ιδιωτικά δεν είναι αληθή.
Διαφορετικά η σιωπηρή στάση του θα είναι ωμή παραδοχή της κρυφής, σκοτεινής συναλλαγής.

Η δήλωση-μνημείο του Δημήτρη Ορφανού είναι η ακόλουθη :

Συνδημότισσες, συνδημότες
Φίλες και φίλοι
Απέφυγα να απαντήσω στα όσα συκοφαντικά και προσβλητικά, συνεχίζει να μας απευθύνει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στην απελπισμένη προσπάθεια της να κρατηθεί στην εξουσία, διαστρεβλώνοντας εδώ και καιρό συστηματικά τις θέσεις μας και παραποιώντας την μόλις χθες απόφαση του συνδυασμού μας για συνεργασία σε μια σειρά θεμάτων, με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τον επικεφαλής της Κωνσταντίνο Μάκαρη, όπως προβλέπεται και στα πλαίσια του Νόμου και της ηθικής.
Συμφωνήσαμε και δώσαμε στη δημοσιότητα με διαφάνεια και όχι κάτω από το τραπέζι όπως ψευδώς μας κατηγορεί ο απερχόμενος Δήμαρχος, σε μια σειρά από θέματα, όπως, να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιτροπές του Δήμου σύμφωνα με τα ποσοστά κάθε συνδυασμού, να γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων και των συμβάσεων των έργων, να γίνει τοποθέτηση στα συμβούλια και εθελοντική προσφορά μελών της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως του Γηροκομείου, των αδέσποτων ζώων και η με κάθε τρόπο συμβολή στην υλοποίηση προγραμμάτων υποδομών για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων του Δήμου.
Πράγματα δηλαδή και δράσεις, που ήδη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και δεσμευτήκαμε να τα υλοποιήσουμε με την ανάληψη της Δημαρχίας από το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, για έναν ανοιχτό Δήμο, με ισονομία, διαφάνεια, δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων, με περιορισμό της σπατάλης και σεβασμό στο Δημοτικό χρήμα.
Ξεχνά η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ή ηθελημένα αρνείται να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις, για την οικτρή οικονομική κατάσταση που θα παραδώσει το Δήμο Ναυπλιέων και ιδιαίτερα τη ΔΕΥΑΝ, για τα τεράστια χρέη, τις οφειλές, τις κατασχέσεις, τις σπατάλες και τις εκτός κάθε ορίου απευθείας αναθέσεις, τα ρουσφέτια, τους διορισμούς, τις τακτοποιήσεις, τις προσωπικές εξυπηρετήσεις, το διχασμό σε «δικούς της και τους άλλους», ευνοούμενους και μαύρα πρόβατα, Διοικητικά Συμβούλια με έναν ή και κανέναν εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης, τον αυταρχισμό, την έπαρση, και την αλαζονεία, τα ημιτελή έργα που αφήνει πίσω της, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και τα δικαστήρια που ο Δήμος έχει εμπλακεί με ευθύνη της.
Ένα σαθρό, ετοιμόρροπο οικοδόμημα δυστυχώς παραδίδει, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Ένα σαθρό οικοδόμημα, που πρέπει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να σταθεί στα πόδια του και να αρχίσει και πάλι να ανθίζει, να δημιουργεί, να δικαιώνει τις προσπάθειες των Δημοτών του και να τιμά το περήφανο όνομά του και την Ιστορία του.
Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια, στην αλλαγή σελίδας, δεν πρέπει και δεν θα λείπει κανείς, σε αυτό το πνεύμα άλλωστε κινείται και η χθεσινή μας δέσμευση.
Συνδημότισσες, συνδημότες
Φίλες και φίλοι
Σας καλώ όλους την Κυριακή στην κρίσιμη ψηφοφορία να δώσετε με την ψήφο σας στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ελπίδα και όραμα στο Δήμο μας, το Δήμο Ναυπλιέων και σε μας και τα παιδιά μας, ένα καλύτερο μέλλον.
Η προσωπική μου δέσμευση, που από την αρχή σας κατέθεσα, ισχύει και ακόμα περισσότερο μετά την τιμή που μας κάνατε στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Να είστε σίγουροι ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσω.
Σας ευχαριστώ.
Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ερμιονίδας

Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 του Δήμου Ερμιονίδας, με θέμα “Βραδιές Πολιτισμού” που περιλαμβάνει αξιόλογες εκδηλώσεις με Θέατρο, Μουσική, Σινεμά και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Διαμαρτυρία για την αντικατάσταση της προϊσταμένης στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καταδικάζει την αντικατάσταση της νεοδιόριστης προϊσταμένης στο ειδικό νηπιαγωγείο Ναυπλίου από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Είναι φανερό ότι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε ποια χωριά του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 11/7

Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε χωριά του Δήμου Ναυπλιέων την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα γίνουν: -Στην Καλλιθέα Δρεπάνου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »