“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Ορφανός – Καράπαυλος | Συνέταιροι ακόμα και στο να παρακάμπτουν τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ!!!

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”
Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συμπολίτες μας έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη πολιτικής ήττας του Δημάρχου κ. Ορφανού. Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την εισήγησή του για τη ρύθμιση των οφειλών μεταξύ ΔΕΥΑΝ και Δήμου. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη ήττα.
Πίσω από την ψηφοφορία κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό: η κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας του Συμβουλίου από τον Πρόεδρο κ. Καράπαυλο και τον Δήμαρχο κ. Ορφανό.
Η δημοκρατία δεν είναι προαιρετική…
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καράπαυλος, έφερε προς συζήτηση ένα θέμα χωρίς να υπάρχει νόμιμη εισήγηση. Αντί για εισήγηση, κατέθεσε μια απλή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ – ένα έγγραφο που δεν φέρει υπογραφή εισηγητή, δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη “εισήγηση” και δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της ημερήσιας διάταξης. Όταν ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δημήτρης Κωστούρος, επισήμανε αυτή την παράβαση, ο κ. Καράπαυλος επέμεινε πεισματικά ότι όλα είναι εντάξει.
Στο παρά πέντε ήθελε ο κ. Ορφανός να αποφασιστεί το μέλλον της ΔΕΥΑΝ…Το χειρότερο;
Αυτό το “έγγραφο-εισήγηση” στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, την ίδια μέρα με το Δημοτικό Συμβούλιο!
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος!!!
Οι εισηγήσεις πρέπει να αποστέλλονται τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα. Γιατί; Για να έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τον απαραίτητο χρόνο να μελετήσουν, να προβληματιστούν, να προετοιμαστούν για ένα τόσο σημαντικό οικονομικό θέμα που αφορά τη ΔΕΥΑΝ και τον Δήμο.
Η ημερήσια διάταξη είχε δημοσιευτεί τέσσερις ολόκληρες ημέρες νωρίτερα, στις 23 Ιανουαρίου. Υπήρχε άφθονος χρόνος να γίνουν τα πράγματα σωστά. Αλλά προφανώς κάποιοι δεν θέλησαν να δώσουν στους δημοτικούς συμβούλους το χρόνο να καταλάβουν τι ακριβώς ψηφίζουν.
Όταν και οι δικηγόροι αγνοούν το νόμο…
Το πιο απογοητευτικό; Και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καράπαυλος και ο Δήμαρχος κ. Ορφανός είναι δικηγόροι. Και όμως επέλεξαν να μην τηρήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται. Επέλεξαν να καταπατήσουν τον κανονισμό, να αιφνιδιάσουν τους συναδέλφους τους συμβούλους, να στερήσουν από τους εκπροσώπους των πολιτών το δικαίωμα να αποφασίσουν έχοντας πλήρη ενημέρωση.
Ένα μήνυμα προς τους υπεύθυνους της κατάστασης…
Καλούμε τους κ.κ. Καράπαυλο και Ορφανό να συνειδητοποιήσουν επιτέλους το βάρος των θέσεων τους. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος δεν είναι τιμητικοί τίτλοι – είναι ευθύνη απέναντι στη δημοκρατία και τους πολίτες.
Οι κανόνες δεν είναι εμπόδιο στη δουλειά σας. Είναι η εγγύηση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και του σεβασμού προς το λαό που σας εξέλεξε.
Σταματήστε να τους παραβιάζετε…
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Σύλλογός μας, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα προς τιμή της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, μέρα αφιερωμένη στους αγώνες για την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών, εστιάζει στην γεφύρωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Παρουσίαση του βιβλίου «Η αυστριακή αρμάδα κατά την Ελληνική Επανάσταση. Διπλωματία και πόλεμος»

Με την ενεργό υποστήριξη του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με Αλέξανδρο Καραντζούλη η πρώτη διοίκηση στον Σύλλογο Υπαλλήλων Πολιτικού Τομέα Δικαστικής Αστυνομίας

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών ίδρυσης του σωματείου καθώς και τα μέλη αυτού που προέκυψαν από τις πρώτες αρχαιρεσίες:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από την Ομάδα Γυναικών Άργους

H Ομάδα Γυναικών Άργους ( μέλος της ΟΓΕ) τιμά την 8η Μάρτη και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του μόχθου , τις εργαζόμενες , τις αυτοαπασχολούμενες , τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες , τις νέες μητέρες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »