prooptiki@msn.com

«Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα»: Νέο έργο ύψους 3.400.000€ αλλάζει την όψη στην Τ.Κ. Δρεπάνου (εικόνες)

Ο Δήμος Ναυπλιέων, στην προσπάθειά του για την αναβάθμιση της εικόνας του αστικού ιστού και τη βελτίωση του μικροκλίματος στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης, αποφάσισε την ανάπλαση οδών, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού της Τ.Κ Δρεπάνου.

Ένα έργο προϋπολογισμού 3.400.000€.

Η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου (οποιασδήποτε κλίμακας) Δημόσιου χώρου είναι επιβεβλημένη για:

-την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων,
-τις καλύτερες ανθρωποκεντρικές εξυπηρετήσεις,
-την εξυγίανση,
-την ασφάλεια και
-την αναψυχή.

Η ανάπλαση θα γίνει με άξονα τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και με γνώμονα την αειφορία. Την εξυπηρέτηση δηλαδή των σημερινών αναγκών των κατοίκων, με την ταυτόχρονη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαφύλαξη τουλάχιστον ίδιων πόρων για τις επόμενες γενιές.

Η περιοχή παρέμβασης συνολικού εμβαδού 28.000 m² περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα οδών και κοινόχρηστων χώρων:

▪ Επαρχιακή οδός Ναυπλίου-Δρεπάνου
▪ Επαρχιακή οδός Δρεπάνου-Κάντιας
▪ Επαρχιακή οδός Δρεπάνου-Τολού
▪ Επαρχιακή οδός Δρεπάνου-Πλάκας
▪ Κεντρική Πλατεία Δρεπάνου και χώρος Ηρώου
▪ Περιβάλλων χώρος Ιερού Ναού Αδριανού και Ναταλίας και Κτηρίου Κοινωνικών εκδηλώσεων του Ι.Ν
▪ Οικόπεδο Κοινοτικού γραφείου-Αναψυκτήριου

Βασικός στόχος της ανάπλασης με άξονα και αφετηρία τα περιβαλλοντολογικά οφέλη είναι η βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών, η προστασία, αναβάθμιση και βελτίωση του τοπικού αστικού ιστού του οικισμού προς διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, με την αξιοποίηση των παραπάνω υπαίθριων χώρων.

Η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου δημόσιου χώρου του αστικού ιστού, και η ανάπλαση του με βιοκλιματικό σχεδιασμό, είναι επιβεβλημένη:

-Για την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής
-Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με έμφαση στον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, δηλαδή, καλύτερες και ανθρωποκεντρικά οργανωμένες εξυπηρετήσεις, εξυγίανση των χώρων, ασφάλεια, κοινωνική επαφή, αναψυχή.
-Για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δημόσιου χώρου.

Αναλυτικά:

Με την λειτουργική αναβάθμιση θα εξασφαλιστούν:

-Πεζοδρόμια – ζώνες πεζών – για απρόσκοπτη προσπέλαση και κυκλοφορία των πεζών.
-Χώροι προσωρινής στάθμευσης οχημάτων ενσωματωμένη στο πλάτος των πεζοδρομίων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άναρχη στάθμευση.
-Ζώνη απρόσκοπτης πορείας ατόμων μειωμένης κινητικότητας (Α.Μ.Κ) και στοιχείων διευκόλυνσης (ενδείξεις, ράμπες, κ.τ.λ.).
-Πλακόστρωση με αντιολισθηρό δάπεδο, υψηλής αντοχής, ενιαίου ύφους, που θα χαρακτηρίζει κινήσεις πεζών, οχημάτων, κ.λ.π.
-Απρόσκοπτη όδευση τυφλού κατά μήκος των πεζοδρομίων όπου είναι εφικτό.
-Διαβαθμισμένος, ομοιόμορφος φωτισμός σε όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών, με την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ανά τακτές αποστάσεις και με ενιαίο πνεύμα χωροθέτησης.
-Αστικός εξοπλισμός όπως καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, δοχεία απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, βιοκλιματικά στέγαστρα σκίασης κ.λ.π. σε επιλεγμένα κομβικά σημεία σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
– Εμπλουτισμός και βελτίωση του υπάρχοντος πρασίνου, είτε σε νησίδες είτε μεμονωμένα (δεντροφύτευση).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου -Τα θέματα της συνεδρίασης

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί την 7η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο τρόμος κατοικεί στα σχολεία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται πρότυπο σχολικού εκφοβισμού

Ένα στα δυο παιδιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δέχεται σχολικό εκφοβισμό, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν τα στοιχεία της έκθεσης του «Χαμόγελου του Παιδιού». Η έρευνα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ 17 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Α.Σ. ΗΡΑΣ, Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΑΝΥΦΙΟΥ, Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΓΗ, Α.Σ. ΑΤΡΕΑΣ, Α.Σ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, Α.Σ. ΗΛΙΟΣ, Α.Σ. ΙΝΑΧΟΥ, Α.Σ. ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, Α.Σ. ΚΙΒΕΡΙΟΥ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος: «Τα προβλήματα της λειτουργίας του e- ΕΦΚΑ είναι πολλά, με θύματα τους συνταξιούχους. Η νέα Διοίκηση οφείλει να απαντήσει αναλυτικά»

Μη ικανοποιητικές οι απαντήσεις που έδωσε ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, κ. Βαρβέρης, στις ερωτήσεις του Τομεάρχη Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »