prooptiki@msn.com

Νέο βήμα για την κατάργηση των ΖΟΕ στην Αργολίδα

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το σημαντικότερο βήμα για την ολοκλήρωση της κατάργησης των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου του Νομού Αργολίδας (Ζ.Ο.Ε.) (στην περιοχή που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Άργους Μυκηνών) και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους (Γ.Π.Σ.), το οποίο επί δεκαετίες περίμεναν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών,υλοποιείται.
Σε συνέχεια της δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ. με αριθμό Β/6.046/20-12-2021 με τίτλο «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Β΄ τμήμα προγραμμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού), σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) – ΣΑΤΑ 075, υπό τη γενική ονομασία τίτλου Έργων «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» με το οποίο δίνεται η δυνατότητα της εξ’ ολόκληρου ένταξης του Δήμου Άργους – Μυκηνών στις νέες περιοχές της χώρας που θα αποκτήσουν νέο, σύγχρονο, ενιαίο και τελικό Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, δημοσιεύτηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) η προκήρυξη σύμβασης εκπόνησης μελέτης κ.λ.π. για την σύνταξη μελέτης με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ (δημοτική ενότητα Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας, Κουτσοποδίου, Μυκηναίων, Λυρκείας, Αχλαδόκαμπου)» με εκτιμώμενη αξία χωρίς Φ.Π.Α. 1.458754,06 ευρώ με ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών σήμερα Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 και ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών η 9η Σεπτεμβρίου 2022.
Επισημαίνεται μετά και τα παραπάνω, ιδιαίτερα, ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ακολουθείται πιστά, είναι ταχύτατο όπως αρχικά με είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι υπουργοί, κ. Ταγαράς και κ. Σκρέκας αλλά και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Στασινός στις συχνές συναντήσεις και επικοινωνίες μας και για το ζήτημα αυτό, και περιλαμβάνει άρτια νομική και τεχνική τεκμηρίωση προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν διοικητικά προβλήματα καθώς επίσης υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για την υλοποίηση του συνόλου της μελέτης.
Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα χωροταξίας και πολεοδομικού σχεδιασμού που υπήρχε τουλάχιστον για τα τελευταία 22 χρόνια, μετά τη θεσμοθέτηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου του νομού Αργολίδας με το ΦΕΚ/Δ/08-06-1999, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τον σημερινό Δήμο Άργους – Μυκηνών αλλά και τη θέσπιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους, με το ΦΕΚ/269/ΑΑΠ/12-07-2010 το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο πολεοδομικά την περιοχή, μπήκε στην αρχή του τέλους του, μετά και την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός και η χωροταξία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και σταθερότητας για τα επόμενα χρόνια».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Γιάννης Ανδριανός στην τελετή ονοματοδοσίας του «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ»

Γιάννης Ανδριανός στην τελετή ονοματοδοσίας του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) “ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ”: Το πνεύμα των ηρώων και μαρτύρων του Γένους παραμένει ανεξίτηλα ζωντανό στις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις–Σε κινητοποιήσεις οι παραγωγοί την Παρασκευή

Στο πόδι βρίσκονται οι παραγωγοί της Αργολίδας που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα αρχίσουν την Παρασκευή. Αφορμή για την ένταση που έχει δημιουργηθεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »