Νέος συναγερμός στην Αργολίδα: Μεγάλη κινητοποίηση για πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην Κόστα Ερμιονίδας

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε η Πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου, έπειτα από ξέσπασμα φωτιάς στην περιοχή Κόστα της Ερμιονίδας. Η εστία εντοπίζεται μέσα σε δασική έκταση με πεύκα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις από το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, με στόχο τον άμεσο περιορισμό του μετώπου προτού αυτό επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο Δήμος Ερμιονίδας, ο οποίος συνεισφέρει στις προσπάθειες κατάσβεσης στέλνοντας υδροφόρες, καθώς και βαρέα χωματουργικά οχήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του δύσβατου της τοποθεσίας, οι επικεφαλής της επιχείρησης έχουν ήδη αιτηθεί τη συνδρομή εναέριων μέσων, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα στοχευμένες ρίψεις νερού από αέρος.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, με έκτακτη ανακοίνωσή του, εφιστούσε την προσοχή των πολιτών λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς:

Ο Δήμος Ερμιονίδας ενημερώνει τους δημότες και επισκέπτες ότι, σύμφωνα με την Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) για σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4).

Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει ιδιαίτερα αυξημένος.

  • Υπενθυμίζουμε ότι κατά τους θερινούς μήνες απαγορεύεται η καύση απορριμμάτων, ξερών χόρτων και κλαδιών.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε δασικές εκτάσεις ή σε χώρους με ξερή βλάστηση.
  • Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως ηλεκτροσυγκολλήσεις ή η χρήση τροχού και άλλων εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες.
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν εγκαταλείπουμε απορρίμματα στην ύπαιθρο, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τις απαγορεύσεις πρόσβασης σε περιοχές όπου ισχύουν μέτρα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε καπνό ή φωτιά, ενημερώστε άμεσα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου στο
2754022199 την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας στο 199 ή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 σε περίπτωση που αντιληφθείτε καπνό ή πυρκαγιά.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας.

Προστατεύουμε την Ερμιονίδα μας και τους ανθρώπους μας.

Γραφείο Δημάρχου

*Φωτογραφία αρχείου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Μάχη για τη ζωή του δίνει 70χρονος που κινδύνεψε να πνιγεί στην Αρβανιτιά

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών κινδύνεψε να πνιγεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, ρυθμό, μουσική και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Αυγούστου στο Ναύπλιο. Το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο διοργάνωσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Όλα τα είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Εκτός από το πιο σημαντικό: τη διαφάνεια

Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είχε απ’ όλα. Θέματα, εισηγήσεις, αριθμούς, αποφάσεις και πολιτική αντιπαράθεση. Είχε όμως ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που δεν μπορεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »