prooptiki@msn.com

Νέες τουρκικές προκλήσεις: «Αναπόσπαστο κομμάτι μας η Κρήτη, θα τους δείξουμε πώς καταστρέφεται η Αθήνα»

Οι Τούρκοι εθνικιστές δεν πτοήθηκαν από τη χθεσινή απάντηση της Αθήνας και επανήλθαν δημοσιεύοντας ξανά τον χάρτη – πρόκληση, προχωρώντας σε ένα ακόμη παραλήρημα.

Ούτε ένα 24ωρο δεν έχει περάσει από τις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας, στις οποίες έσπευσε να απαντήσει η Αθήνα – σημειώνοντας πως η δημόσια ανάρτηση χάρτη, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό, αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια.

Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας, σημείωναν χθες διπλωματικές πηγές.

Ωστόσο, οι Γκρίζοι Λύκοι έκαναν ένα βήμα παραπάνω με νέα δημόσια ανάρτηση και μάλιστα στα ελληνικά: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον χάρτη μας», στο οποίο η Κρήτη παρουσιάζεται ως… αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας.

Εξαπέλυσαν, παράλληλα, απειλές πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου».

Ολόκληρο το προκλητικό κείμενο

«Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτεσλί τον χάρτη μας, που ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάτισαν για αιώνες, αλλά άδικα έγινε αντικείμενο σφετερισμού από την Ελλάδα, που ονομάζονται «ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», ο οποίος χάρτης περιλαμβάνει το QR της ομιλίας του Αξιότιμου Αρχηγού μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί με θέμα τη Γαλάζια Πατρίδα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Χάρτης των «Εστιών των Ιδεαλιστών» είναι ένα σημαντικό βήμα για την ακύρωση της προσπάθειας δημιουργίας `τετελεσμένων` εκ μέρους της Ελλάδας στη θάλασσα των νησιών, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των 152 νησιών που ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού στην Ελλάδα. Έχει καταστρέψει τα όνειρα όσων θέλουν να κυριαρχήσουν στην τουρκική πατρίδα σε διάφορες πρωτεύουσες της Δύσης.

Εξάλλου, το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα από την Ελλάδα πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και της Γαλάζιας Πατρίδας.

Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτημένο που απέκτησε η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί.

Τονίζω το εξής για τον χάρτη μας που βρίσκεται στην ατζέντα στα ελληνικά ΜΜΕ:

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε ενάντια στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας και την αλαζονική στόχευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ότι θα προστατεύσουμε την κληρονομιά των προγόνων μας που έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία.

Όπως είπε ο αρχηγός μας: “Για άλλη μια φορά φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο ότι το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου”.

Τα τετελεσμένα μετά το 1913/19/47 ανοίγουν τον δρόμο για το σημερινό εξοπλιστικό εγχείρημα της Ελλάδας στη Μεσόγειο. Τόσο η ιστορική ρίζα του ζητήματος όσο και η σημερινή de facto κατάσταση είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Αργολίδας

Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Τρίτη 16 Αυγούστου, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά την Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διεθνής δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ελλήνων θα πολεμούσε για την πατρίδα, πιστεύει στον Θεό και στην ισότητα

Έτοιμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα, θρήσκοι και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, παρουσιάζονται οι περισσότεροι Έλληνες, σε μεγάλη διεθνή δημοσκόπηση. Πρόκειται για τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Γκιόλας: «Το Αρτεμίσιο της Καρυάς βάζει τη σφραγίδα του στον πολιτιστικό χάρτη της Αργολίδας»

Το Αρτεμίσιο στο γεωφυσικό χάρτη είναι η ονομασία του όμορφου και δασωμένου βουνού της Aργολίδας που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »