prooptiki@msn.com

«Μουσική» διαμαρτυρία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας την Τετάρτη-Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στηρίζει την κινητοποίηση – διαμαρτυρία των μαθητών του Σχολείου μας και τα αιτήματά τους και ΚΑΛΕΙ τα μέλη του στην μουσική διαμαρτυρία στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 15/2/2023 .

Η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) στις 10:30 πμ.

Από εκεί θα ξεκινήσουν μουσικά δρώμενα από τους μαθητές με κατεύθυνση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και την Περιφέρεια Αργολίδας όπου αντιπροσωπεία μαθητών θα καταθέσει τα παρακάτω αιτήματα :

1. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

2. Άμεση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σχολικών υλικοτεχνικών υποδομών και ανέγερση της νέας κτιριακής εγκατάστασης.

3. Να αποσυρθεί άμεσα το προεδρικό διάταγμα 85 / 2022 .

4.Συγγραφή και δωρεάν παροχή εγχειριδίων μελέτης, για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στην μουσική εκπαίδευση.

5. Αναγνώριση σπουδών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία.

6. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την σωστότερη διεξαγωγή των μαθημάτων.”

Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη και με την απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που ομόφωνα στηρίζει και συμμετέχει στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που έχουν κηρύξει οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ την Τετάρτη 15 του Φλεβάρη και καλεί τα μέλη της σε οργάνωση και μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Επιπλέον διεκδικούμε:

• Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής καθώς επίσης στηρίζουμε το αίτημα των εκπαιδευτικών μας για κατάργηση της αξιολόγησης.

• Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

• Οι ωρομίσθιοι που δεν ανήκουν στην ΠΕ κατηγορία να προσλαμβάνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

• Κατάργηση του άρθρου Θ10α του Ν10491 ώστε να μην υπάρχει διάκριση των μαθητών των μουσικών γυμνασίων και οι μαθητές τους να προάγονται όταν έχουν Μ.Ο.13 στα μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας όπως ορίζεται και για τα υπόλοιπα γυμνάσια.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λαϊκή Συσπείρωση: Απλήρωτοι εργαζόμενοι εκπαιδευτικού προγράμματος της «ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ»

Στις 24/02/2024 ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πράξης «Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλήψεις στο Ναύπλιο για κατοχή δενδρυλλίου κάνναβης και χαρτονομισμάτων αμφιβόλου γνησιότητας

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου 13/7 σε χωριό του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, τρεις ημεδαποί, 25χρονος, 58χρονη και 66χρονος. Σε έρευνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας – «Αν ήμουν δέντρο…»

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών συνεχίζει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία, που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και υποδέχεται τους μικρούς φίλους, προσκαλώντας τους σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκτός λειτουργίας το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ και στις 4 παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων-Ερώτηση σε Ορφανό

Εκτός λειτουργίας είναι το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ και στις 4 παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων όπου είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »