prooptiki@msn.com

Με την δημιουργία πάρκου πλησίον της Βίλλας Ζυμβρακάκη, αναβαθμίζεται η βραχώδης περιοχή σε χώρο αναψυχής

Από το Δήμο Ναυπλιέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ξεκίνησαν τα έργα δημιουργίας πάρκου πλησίον της βίλλας Ζυμβρακάκη. Ήδη τα σκαπτικά μηχανήματα διαμορφώνουν τον χώρο για την ευχάριστη επίδραση στο μικροκλίμα της περιοχής.

Στο πλαίσια ανάπλασης του χώρου γίνονται οι κάτωθι παρεμβάσεις:

– ΝΈΑ ΧΆΡΑΞΗ ΣΤΙΣ ΖΏΝΕΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΌΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΏΝ πλάτους μεγαλύτερου των 4.00μ.

– ΚΑΘΑΊΡΕΣΗ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΠΈΤΡΙΝΟΥ ΤΟΊΧΟΥ στο όριο με το πεζοδρόμιο ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος οπτικά και λειτουργικά. Παραμένει και συμπληρώνεται μόνο το τμήμα του τοίχου που ορίζει την παιδική χαρά, έτσι ώστε η είσοδός της να γίνεται εσωτερικά του πάρκου.

– ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΥΔΆΤΙΝΗΣ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑΣ στο όριο του βράχου, με νερό βάθους 30εκ., με κροκάλες ποταμίσιες για την συλλογή και ανακυκλοφορία των υδάτων που τρέχουν από τον βράχο υπό μορφή μικρού καταρράκτη. Εσωτερικά τοποθετούνται πλάκες από σκυρόδεμα μικρού μεγέθους για παιχνίδι των παιδιών.

– ΝΈΑ ΧΆΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ ΦΎΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ, εκτός της Ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών.

– ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΩΝ ΔΈΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΌ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΏΝ ΠΡΑΣΊΝΟΥ με νέα δένδρα και φυτά με στόχο την οικιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και την δημιουργία βιοκλιματικών συνθηκών (π.χ. σκίαση για τους πεζούς), έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ευχάριστο μικροκλίμα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

– ΧΩΡΟΘΈΤΗΣΗ ΧΏΡΩΝ ΣΤΆΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΉΣ ΌΠΩΣ:

– Καθιστικά διαφορετικής τυπολογίας.

– Παιδική χαρά

– ΧΡΉΣΗ ΝΈΩΝ ΥΛΙΚΏΝ ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΏΣΕΩΝ με δάπεδο από beton (γαρμπιλόδεμα) πελεκητό , πλάκες από πελεκητό σκυρόδεμα στα παρτέρια και φυσικό σταθεροποιημένο χωμάτινο δάπεδο στην παιδική χαρά.

– ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ ΑΣΤΙΚΟΎ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ στην Ζώνη Φύτευσης και Αστικού Εξοπλισμού, εκτός της Ζώνης ελεύθερης όδευσης πεζών, για την λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, σε επιλεγμένα, κομβικά σημεία, που περιλαμβάνει:

– Καθιστικά

– Δοχεία απορριμμάτων

– Φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και φωτισμός ανάδειξης του βράχου

Video εργασιών:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΤΕΧΝΗ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ στον Δήμο Επιδαύρου

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψ. Ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος την Παρασκευή στην Αργολίδα

Την Παρασκευή 24 Μαΐου ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας Κ.Π.Ε. και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφθεί την Αργολίδα. Ο κ. Σπυρόπουλος θα πραγματοποιήσει ομιλία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πρόσκληση σε διάλογο για την τουριστική προώθηση και τα προβλήματα στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού προσκαλεί την Τρίτη, 28/05/2024 και ώρα 19:00 στο Βουλευτικό, τους τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις του τουρισμού, εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και τους πολίτες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιστολή Κουτσούλη σε Μητσοτάκη-Τον καλεί να επισκεφθεί τη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική Άργους

«Κύριε πρωθυπουργέ σας προσκαλώ στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική Άργους» Κύριε Πρωθυπουργέ, επισκέπτεστε στις 23 Μαΐου 2024 την πόλη του Άργους. Το ιδανικό, θα ήταν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »