prooptiki@msn.com

Με συγχωνεύσεις οι αλλαγές στους ΤΟΕΒ –Εκσυγχρονίζεται ο ΤΟΕΒ Ιρίων στα πρότυπα του ΤΟΕΒ Ηρας –Κουρτακίου

Τον ΤΟΕΒ Ηρας-Κουρτακίου επισκέφθηκε ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας με επικεφαλή τον Αντιπρύτανη Νίκο Δέρκα στα πλαίσια μίας διήμερης περιοδείας στην Αργολίδα σε τόπους που έχουν άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα Οι φοιτητές που ήρθαν σε επαφή με διάφορες επιχειρήσεις ανήκαν στο τμήμα αξιοποίησης φυσικών πόρων και γεωργικής μηχανικής κασι εκπαιδεύονται σε σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία. .Την πρώτη ημέρα της περιοδείας οι φοιτητές επισκεφθήκαν ελαιοτριβεία ,συσκευαστήρια, οινοποιεία ενώ την δεύτερη αναφέρθηκαν στα αρδευτικά δίκτυα. Όπως δήλωσε ο Αντιπρύτανης Νίκος Δέρκας «το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ηρας –Κουρτακίου είναι ένα σύγχρονο δίκτυο και παρέχει μεγάλη ασφάλεια στην τροφοδοσία ενώ ταυτόχρονα είναι μικρού κόστους .» Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυνατότητες του αντλιοστασίου αναφέροντας ότι « έχει την δυνατότητα άρδευσης σε 2 χιλιάδες στρέμματα αλλά έχει τη δυνατότητα επέκτασης στα 4 χιλιάδες στρέμματα Υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθούν από μακριά τη λειτουργία του συστήματος και αυτό δίνει την δυνατότητα επέμβασης σε οποιαδήποτε στιγμή χρειασθεί. Φυσικά είναι σημαντικό για την λειτουργία ότι ο αγρότης προπληρώνει το νερό που παίρνει και μέχρι τώρα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για να κινηθούν και οι υπόλοιποι στην ίδια κατεύθυνση » .
Ο Αντιπρύτανης Νίκος Δέρκας αναφερόμενος στο μέλλον των ΤΟΕΒ αποκάλυψε ότι με εντολή του Υπουργού Γεωργίας έχει αναλάβει την προεδρία σε μία ομάδα που θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Κάναμε μία μελέτη την οποία και παρουσιάσαμε σε μία διαδικτυακή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα .Οι κατευθύνσεις έχουν εγκριθεί και ήδη προχωράμε σε αλλαγή του οργανισμού Προτείνουμε συγχωνεύσεις ,ύπαρξη επιστημονικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και από την εμπειρική άρδευση να γίνει άρδευση μέσω επιστημονικών πρακτικών.» Τέλος ο Νίκος Δέρκας πρόβλεψε ότι ο επόμενος ΤΟΕΒ που θα ακολουθήσει τον ΤΟΕΒ Ηρας –Κουρτακίου « είναι των Ιρίων με τους οποίους υπάρχει ήδη συνεργασία και είναι έτοιμη μελέτη που σύντομα θα παρουσιάσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα στους παραγωγούς προκειμένου να κατανοήσουν την ανάγκη της αλλαγή; » Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Τ.Ο.Ε.Β. Ιρίων διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: “Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων: Ανάγκη θεσμικού και λειτουργικού εκσυγχρονισμού”.
Ομιλητής θα είναι ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Νικόλαος Δέρκας.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Ίρια.
Στο πλαίσιο της ομιλίας, θα παρουσιαστεί η μελέτη του δικτύου Κάντιας η οποία εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πληροφορίες: Τ.Ο.Ε.Β. Ιρίων, τηλ. 2752094673, e-mail: toev_ir@otenet.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανδριανός: «Φόρος τιμής στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθη στην εκδήλωση του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους και του Παραρτήματος Άργους του Λυκείου Ελληνίδων με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »