prooptiki@msn.com

Με επιτυχία διεξήχθη η 1η δημόσια Διαβούλευση για τη Στρατηγική της Ο.Χ.Ε. των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων

 

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τη δημόσια Διαβούλευση για την διαμόρφωση της Στρατηγικής της Ο.Χ.Ε. των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων:

«Με επιτυχία διεξήχθη χθες το απόγευμα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Κρανιδίου, η πρώτη δημόσια Διαβούλευση για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ΟΧΕ) των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων.

Παρουσία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτών, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, άνοιξε τις εργασίες της Διαβούλευσης, με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση, η οποία αφορούσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων και των παρεμβάσεων της Ο.Χ.Ε. των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων.

Μεταξύ άλλων, τόνισε τη μεγάλη επιτυχία της ένταξης του Δήμου Ερμιονίδας στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027, εξασφαλίζοντας έτσι χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία και στάθηκε ιδιαίτερα στον νέο στόχο πολιτικής που έχει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, ο οποίος είναι «Μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της».

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρμόδιος για τον συντονισμό των δράσεων της Ο.Χ.Ε. των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων, κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος με την χρήση βιντεοπροβολέα παρουσίασε λεπτομερώς τους κεντρικούς άξονες, τις διαδικασίες, τις δράσεις και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της εν λόγω Ο.Χ.Ε.

Έπειτα, απάντησε σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων και στο τέλος ακολούθησαν τοποθετήσεις και προτάσεις δράσεων από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τις εργασίες της Διαβούλευσης έκλεισε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την συμβολή τους στην διαδικασία, τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες διαβούλευσης οι οποίες περιλαμβάνουν Τεχνικές Συναντήσεις, Ημερίδες ανά Δήμο και Εργαστήρια Διαβούλευσης.

Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχει αναρτημένο ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι, οι φορείς, οι συλλογικότητες και οι επιχειρήσεις, να καταθέσουν την πολύτιμη συμβολή τους στη δημόσια διαβούλευση, απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα».

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εισήγηση Δημάρχου _ ΟΧΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024 στο Παρίσι

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε ξένες αγορές, πρόκειται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Χαρίλαος Τρικούπης» στα «Πορτρέτα Πολιτικών» από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνει το 2024, έτος κατά το οποίο συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας, σειρά 11 διαδικτυακών διαλέξεων και 1 καταληκτικής διά ζώσης ημερίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το έργο ανάπλασης στη βίλα Ζυμβρακάκη έχει την υπογραφή της “Επόμενης Μέρας” του Δημήτρη Κωστούρου

Την άμεση αντίδραση της δημοτικής παράταξης “Ναύπλιο-Επόμενη Μέρα” προκάλεσε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου πλησίον της βίλας Ζυμβρακάκη. Η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: Η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής την Παρασκευή 26/4

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας( παρ. οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου ) στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »