prooptiki@msn.com

Κωστούρος: «Η θάλασσα είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ναυπλίου»

Φαντασμαγορική η τελετή λήξης για τη «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022

Με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, ολοκλήρωσε για φέτος το ταξίδι της η «Ναυτική Ναυπλιάδα 2022».

Ο Ναυπλιώτικος ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα ενώ “Τραγουδιστάδες από την Ζάκυνθο” και η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στους δρόμους της παλιάς πόλης με επτανησιακά τραγούδια και ναυτικά εμβατήρια.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου τίμησε και φέτος με κάθε επισημότητα και όπως αρμόζει στην περίσταση τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Με ένα πανόραμα εκδηλώσεων που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες των ημερών λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, που ανέβαλαν κάποιες από αυτές, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και ο Σύλλογος Απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος», κατάφεραν να διοργανώσουν με απόλυτη επιτυχία μια άρτια «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» που είχε ως επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη μουσική και τη ναυτική παράδοση.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει την τουριστική προβολή του Δήμου μας με εκδηλώσεις που έχουν ως πηγή έμπνευσης τη θάλασσα και τις ομορφιές του τόπου μας. Η πόλη μας αλλάζει πρόσωπο, μεγαλώνει, διεκδικεί και ανεβαίνει ποιοτικά. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του Δήμου που αγκάλιασαν και απόλαυσαν αυτές τις ημέρες γιορτής, αναγνώρισης, πολιτισμού, παράδοσης, υπερηφάνειας, διασκέδασης, τραγουδιού και χαράς.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε για τη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022»:

«Φίλες και φίλοι οι ημέρες θάλασσας στη μνήμη των Ναυπλιέων είναι βαθιά χαραγμένες. Στους νεότερους ως Ναυτική Εβδομάδα και στους λίγο μεγαλύτερους ως Βενετική Βραδιά. Είναι η παράδοση μας η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι από εκεί από όπου ερχόμαστε. Έτσι πριν λίγα χρόνια πήραμε ως Δημοτική Αρχή την απόφαση μαζί με τους δύο μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και τον Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων “Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ” να αναβιώσουμε
αυτές τις γιορτές που είναι οι γιορτές του Ναυπλίου, οι εκδηλώσεις του Ναυπλίου που ενωνόμαστε όλοι οι Ναυπλιείς να θυμηθούμε, να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τους ανθρώπους της θάλασσας που την υπηρετούν και την προστατεύουν.

Έτσι δημιουργήσαμε τη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» με επίκεντρο πάντα τη θάλασσα και τους ανθρώπους της, αφού η θάλασσα είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ναυπλίου. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και πρόσφεραν με τις ιδέες τους πολύτιμη βοήθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ως πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση έχουμε το προνόμιο να κρατάμε τα σημαντικά στοιχεία του παρελθόντος για να χτίζουμε το μέλλον σε στέρεες βάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξανασμίξαμε μετά από δύο χρόνια πανδημίας για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους της θάλασσας και να γεμίσουμε με νέες εικόνες και μουσικές μελωδίες σε αυτό το πολιτιστικό οκταήμερο εκδηλώσεων. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να βλέπουμε από άκρη σε άκρη. Την Ελλάδα που ξέρει να δημιουργεί, να γιορτάζει, να αγωνίζεται, να δουλεύει και να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Προσκυνηματικός Ιερός Ναός «ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» Άργους Εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Άργος, όπου το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ερμιονίδα: “Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στο Δήμο μας και οι υπεύθυνες προτάσεις μας”-Του Τάσου Λάμπρου

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει και αυτή τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Πολλά θέματα έχουν προκύψει και θα προκύψουν τους επόμενους μήνες σχετικά με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγγραφές στη Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας, για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »