prooptiki@msn.com

ΚΕΔΑΜ: Το Σάββατο 17/9 η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» και της «Σινέ Πλαζ»

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» και της μουσικοθεατρικής εγκατάστασης «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»(Σινέ Πλαζ) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μμ στο παλιό σινεμά (πρώην Μεταξουργείο Δελή και αργότερα «ΣΙΝΕ ΠΛΑΖ»).
Το ντοκιμαντέρ ή μικρού μήκους ιστορικό δράμα είναι μια βιωματική ανάμνηση απογόνων Μικρασιατών 100 χρόνια μετά με μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εικαστική ματιά και ατμόσφαιρα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκαν την άνοιξη του 2022 με συμμετοχή από τα μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής Νέας Κίου, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου καθώς και φίλων εθελοντών της περιοχής μας.
Τη Σκηνοθεσία-σενάριο και τη Διεύθυνση Φωτογραφίας υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και η Whitedog Films, την Καλλιτεχνική επιμέλεια και Διεύθυνση Παραγωγής ο Γιάννης Σαρηγιάννης ενώ τα κείμενα επιμελήθηκαν η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Νίκος Ρουμπάκης. Στην κάμερα ο Γιάννης Πεφάνης , στην έρευνα-οργάνωση υλικού ο Σταύρος Παπαγεωργόπουλος, στη Μουσική οι OP3 και στα γραφιστικά-τίτλους ο Παναγιώτης Γαβρίλης. Παραγωγή ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ με την επίβλεψη της ΚΕΔΑΜ και της Whitedog Films.
Στον ίδιο χώρο θα υλοποιηθεί το «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΛΑΖ» μια εγκατάσταση με θεματική τη ζωή ,τις συνθήκες και τον αγώνα επιβίωσης και αναγέννησης των προσφύγων στη Νέα Κίο. Ο χώρος δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος από το Μεταξουργείο του Δελή που αργότερα μετατράπηκε σε ΣΙΝΕ ΠΛΑΖ.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την οικογένεια Δουσεμετζή για την παραχώρηση του κτηρίου καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την παρέμβαση τους στον χώρο για την υλοποίηση της εγκατάστασης.
Τα κείμενα έγραψε ο Νίκος Ρουμπάκης , την Δραματουργία-Καλλιτεχνική επιμέλεια -Σκηνοθεσία ο Γιάννης Σαρηγιάννης, την Σκηνογραφία-Εγκατάσταση ο Σπύρος Πούλος, τις Χορογραφίες η Μαριλένα Λιαγκρή με την Ιωάννα Κουγιά ως βοηθό, την ενδυματολογία ο Τάκης Κοκκινόπουλος, ενώ τους πρόσφυγες ενσαρκώνουν τα μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής Νέας Κίου και εθελοντές του φιλμ.
Ερμηνεύουν και παίζουν μουσική οι: Αδριανός Νόνης Φωνή-Κιθάρα, Ελένη Νόνη- φωνή, Βασίλης Ντρουμπογιάννης-πιάνο, Αργύρης Ντίνας-μπουζούκι, Χρήστος Πετεβής-βιολί.
Παραγωγή-Εκτέλεση ΚΕΔΑΜ -ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΗΝΗ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ.
Το ντοκιμαντέρ και η μουσικοθεατρική εγκατάσταση «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» παρουσιάζονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ.
Σας ευχαριστούμε για την συνάντηση αυτή και την συμμετοχή σας σε μια τέτοια ιστορική στιγμή για τον τόπο.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Προσκυνηματικός Ιερός Ναός «ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» Άργους Εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Άργος, όπου το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επικίνδυνο σενάριο για αναβολή των εκλογών στην Τουρκία λόγω πολέμου με την Ελλάδα

Ένα άκρως επικίνδυνο σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία. Η πολιτική κατάσταση είναι «στο κόκκινο» για τον Ερντογάν που φαίνεται να κατακρημνίζεται στις τελευταίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μεσσηνία: Συνελήφθη και η μητέρα του 4μηνου βρέφους που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του- Στο ΠΑΙΔΩΝ σε σοβαρή κατάσταση

Στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας θα οδηγηθούν σήμερα ο 20χρονος πατέρας καθώς και η μητέρα του 4μηνου βρέφους που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με λαμπρές εκδηλώσεις τιμήθηκε η κατάληψη της Τριπολιτσάς από τους επαναστατημένους Έλληνες

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκαν στην Τρίπολη οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας για την επέτειο της κατάληψης της Τριπολιτσάς από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »