prooptiki@msn.com

Καμπόσος: Τέλος το υφάλμυρο και ακριβό ποτιστικό νερό για τους Αγρότες του δήμου Άργους Μυκηνών

Kαινοτόμο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα προωθεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών που αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα

Η αγροτική παραγωγή της Αργολίδας κινδυνεύει από τρεις παράγοντες. Την ακρίβεια αγροεφοδίων και ενέργειας, την έλλειψη εργατικών χεριών την ώρα της συγκομιδής και την ανεπάρκεια και κακή ποιότητα του ποτιστικού νερού. Αποτέλεσμα αυτών των παραγόντων είναι η πτώση της ποιότητας, η πτώση της παραγωγής, η πτώση των εισπράξεων και … η εγκατάλειψη των αγροτικών καλλιεργειών.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Καμπόσου, που πιστώνεται την επιτυχία να την διάσωση από χρεοκοπία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους Μυκηνών, ιεράρχησε τις παρεμβάσεις της στο πρόβλημα του νερού ως εξής:

ΠΡΩΤΟΝ: Διασφάλιση της οικιακής κατανάλωσης και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Διασφάλιση ποτιστικού νερού για αγροτικούς σκοπούς.

Μέσω της ΔΕΥΑΑΡΜ, και αφού πρώτα μηδένισε το συσσωρευμένο χρέος των 24.000.000 ευρώ, αντιμετώπισε το πρόβλημα πόσιμου νερού με τρεις κατευθύνσεις προσπαθειών που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

1. Διασφάλιση επάρκειας πόσιμου νερού και νερού οικιακής λάτρας.

2. Μέτρα βελτίωσης της ποιότητας του πόσιμου νερού και του νερού οικιακής λάτρας.

3. Κατασκευή εργοστασίου αντίστροφης όσμωσης (Διυλιστήριο) προκειμένου να διασφαλίζει επάρκεια και ποιότητα ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ του δήμου, ακόμα και στις περιόδους των πλέον υψηλών καταναλώσεων.

Οι τέσσερις μονάδες επεξεργασίας του νερού του Αναβάλου ήδη λειτουργούν από το 2022. Αυξάνονται σε οκτώ (το έργο είναι στη φάση της προμήθειας) διασφαλίζοντας έτσι απόλυτη επάρκεια και ποιότητα και διαγράφοντας τον όρο λειψυδρία για τους Δημότες του Δήμου.

Για την διασφάλιση ποτιστικού νερού για αγροτικούς σκοπούς, η Δημοτική Αρχή Δημήτρη Καμπόσου συνέλαβε και προωθεί το φιλόδοξο σχέδιο διαχείρισης από τον Δήμο Άργους Μυκηνών των νερών του Αναβάλου που προορίζονται για την περιοχή.

Οι αρχικές συνεννοήσεις με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση, με τον Δημήτρη Καμπόσο να προτείνει και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αποδέχεται, το νερό να συλλαμβάνεται πριν από την εκβολή του στη θάλασσα και άρα καθαρό χωρίς υφαλμύρωση.

Το ενεργειακό κόστος προώθησης των αναγκαίων ποσοτήτων, μέχρι τα κτήματα των Αγροτών, προβλέπεται να καλύπτεται από την υπό δημιουργία Κοινότητα Παραγωγής Ενέργειας, με Ανεμογεννήτριες και Πάνελ εγκατεστημένα στα ορεινά του Δήμου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε συνδυασμό με άλλα Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το καινοτόμο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα που προωθεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο που θα προωθήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ 17 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Α.Σ. ΗΡΑΣ, Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΑΝΥΦΙΟΥ, Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΓΗ, Α.Σ. ΑΤΡΕΑΣ, Α.Σ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, Α.Σ. ΗΛΙΟΣ, Α.Σ. ΙΝΑΧΟΥ, Α.Σ. ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, Α.Σ. ΚΙΒΕΡΙΟΥ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνάντηση Επιμελητηρίου Αργολίδας και ΟΕΒΕ Άργους με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών

Το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Μαλτέζο Ιωάννη όπως και πλήθος νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει ο Πρόεδρος κ. Δαμούλος Φώτιος στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κινητοποίηση αγροτών στην Π.Ε. Αργολίδας για την ακαρπία στην ελιά-Τα αιτήματα

Μετά από την Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) , αποφασίσαμε την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 11πμ, να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιατί η Αγία Βαρβάρα τιμάται ιδιαίτερα στο Ναύπλιο-Το Θαύμα και η εικόνα του ζωγράφου Α. Μπαρού-Του Γιάννη Μακρή

Όλως ιδιαίτερα τιμάται η μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη του Ναυπλίου, εκεί που το 1831 δολοφονήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος. Το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »