prooptiki@msn.com

Καμπόσος: «Η χρήση της πλατείας ως παρκινγκ είναι πρόταση λαϊκισμού και οπισθοδρόμησης! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!»

Τη χρήση της πλατείας της λαϊκής αγοράς Άργους ως χώρο στάθμευσης οχημάτων πρότεινε μεταξύ άλλων, η παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» του Γιάννη Μαλτέζου, πρόταση μάλιστα που βρίσκεται στο πρόγραμμά της, επιγραμματικά, χωρίς ανάλυση και χωρίς να δίνει λύσεις στα νέα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο που αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε πρόταση αντίπαλου συνδυασμού να θεωρεί αναβάθμιση την στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στην λαϊκή αγορά που κάθε απόγευμα δεκάδες οικογένειες κάθονται στα μπαγκάκια της πλατείας με τα παιδιά τους να παίζουν με ασφάλεια.
Μας προτείνουν νέα παρκινγκ αλλά δεν μας λένε πού, σε ποιο σημείο του κέντρου, θα τα δημιουργήσουν, αποδεικνύοντας την ασχετοσύνη την άγνοια αλλά και την προχειρότητα που συναντάται πάντα, σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ και με τίποτα αντίστοιχο!
Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ακούσει πως στα 50μ. από την λαϊκή αγορά υπάρχει τεράστιο και ελεύθερο δημοτικό παρκινγκ!
Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς τα βράδια της Παρασκευής και η καθημερινή χρήση της ως παρκινγκ λοιπόν αποτελούν μόνο προτάσεις λαϊκισμού, οπισθοδρόμησης και τριτοκοσμικού παζαριού!
Ας ρωτήσουν τους πολίτες που χαίρονται την πλατεία ως ελεύθερο χώρο και ας μην άγονται και φέρονται από ελάχιστους μόνιμους αμφισβητίες!
Δεν υπάρχει διαμορφωμένη πλατεία στην Ελλάδα που να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης!
Τα περί ανάδειξης και ανακαίνισης της νεοκλασικής αγοράς ώστε να αποτελέσει μια ενότητα με την λαϊκή, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση των ίδιων για κατάργηση του ελεύθερου χώρου της πλατείας και δημιουργία παρκινγκ. Επίσης η ενοποίηση της πλατείας με τη νεοκλασική αγορά έγινε ακριβώς με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, για την οποία εκείνοι που χειροκροτούσαν και ψήφιζαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εσχάτως εναντιώνονται.
Τέλος όσον αφορά την «πρωτότυπη» ιδέα για ένταξη της νεοκλασική αγοράς σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τους υπενθυμίζουμε ότι ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη στατικής ενίσχυσης και αρχιτεκτονικής αποκατάστασης από την παρούσα δημοτική αρχή, ώστε να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αρμόδιου υπουργείου και πολύ σύντομα θα το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»!

Ακολουθούν οι προτάσεις της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, όπως δημοσιοποιήθηκαν:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1943: Αρχίζουν οι σφαγές των ανδρών της ιταλικής Μεραρχίας Άκουι που παραδόθηκαν στις γερμανικές Αρχές της Κεφαλλονιάς

480 πΧ.: Ο Πέρσης στρατηγός Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, που είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πυρπολεί την Ακρόπολη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για τα Airbnb από την ΕΕ-Σημαντικές αλλαγές στη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων

H Ευρωπαϊκή Ένωση θεσμοθετεί τους νέους κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση, που έχει εξαγγείλει, με την προσδοκία ότι έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κοσμοσυρροή αναμένεται στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για την υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Κοσμοσυρροή αναμένεται να καταγραφεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για την υποδοχή και το προσκύνημα των ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »