prooptiki@msn.com

Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8/4/2024 στο Νοσοκομείο Άργους

Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των ασθενών αλλά και των εργαζόμενων στις δομές τους. Όλες οι δομές δημόσιας υγείας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και το σύστημα Υγείας μετράει διαρκώς και νέες απώλειες.

Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό φακελάκι με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Από αυτή τη τραγική κατάσταση που επικρατεί με τις ελλείψεις και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, δεν εξαιρείται το Νοσοκομείο Αργολίδας, με τις νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου αλλά και τα Κέντρα Υγείας στο νομό.

Η συνειδητή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας έχει επιπτώσεις και στο εισόδημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αφού είτε θα αναγκάζονται να πληρώνουν άμεσα στα Δημόσια Νοσοκομεία «επιχειρήσεις» ή στα πανάκριβα ιδιωτικά κέντρα υγείας που θα «σπρώχνονται», είτε έμμεσα από τη φορολογία, δεδομένου ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δισ. για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι συντονίζουμε από κοινού τα βήματά μας με όλους τους μαζικούς φορείς του κινήματος. Χαιρετίζουμε τη κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία που αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, το Σωματείο Πολιτικών Συνταξιούχων, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Άργους.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8/4/2024 στις 11 πμ στο Νοσοκομείο Άργους και παράλληλα καλούμε σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 9/4/2024 στις 06:30 μμ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Η Δημόσια Υγεία μας αφορά όλους. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κάθε φορέα του μαζικού κινήματος. Με τον κοινό μας αγώνα να διεκδικήσουμε ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού του νομού μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

⦁ ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
⦁ Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.
⦁ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Με κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στο παρεκκλήσι της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Για πρώτη φορά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Καυστική σόδα ξέρανε τα δέντρα ισχυρίζεται η Καραγιάννη-Παπαδημόπουλος: ”Πάντα ο αόρατος εχθρός”

Στον εμποτισμό του εδάφους με καυστική σόδα από άγνωστους οφείλεται η ξήρανση των δέντρων στις οδούς Άργους και Σπάρτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε ποια χωριά του Δήμου Ναυπλιέων θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 11/7

Διακοπές ρεύματος έχουν προγραμματιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε χωριά του Δήμου Ναυπλιέων την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα γίνουν: -Στην Καλλιθέα Δρεπάνου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Δήμο Άργους-Μυκηνών ρίχνει το “μπαλάκι” το Υπουργείο για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Απάντηση σε Αντρέα Πουλά: «Στην ευχέρεια του οικείου Δήμου η βελτίωση της κτιριακής υποδομής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τη φιλοξενία περισσότερων μαθητών» Σε απάντηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η καλοκαιρινή συναυλία με βιολοντσέλα από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους

Με φόντο το φωτισμένο κάστρο του Άργους, έμπροσθεν του Βυζαντινού Μουσείου στους Στρατώνες του Καποδίστρια πραγματοποιήθηκε χθες η καλοκαιρινή συναυλία με βιολοντσέλα από μαθητές του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »