Θρίαμβος θέλησης στον 22ο κολυμβητικό διάπλου Αμβρακικού: Σπουδαία εμφάνιση για τον Ναυπλιώτη Σταύρο Σμυρλή

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 ο ιστορικός 22ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού «Γεώργιος Τσαφούλης». Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Δήμου Αρταίων συγκέντρωσε την ελίτ της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του οικοσυστήματος υπό τον τίτλο «Σώστε τον Αμβρακικό».

Ανάμεσα στους αθλητές που ξεχώρισαν για το ήθος και την αντοχή τους ήταν ο Σταύρος Σμυρλής από το Ναύπλιο. Ο Αργολιδέας κολυμβητής, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη του, κατάφερε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία μία από τις πιο απαιτητικές και επίπονες διαδρομές της χώρας, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών που είχαν κατακλύσει το λιμάνι της Κορωνησίας.

Ο αγώνας των 11 χιλιομέτρων ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τους κολυμβητές να εκκινούν από τη Βόνιτσα. Οι αθλητές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες του Αμβρακικού Κόλπου, τις εναλλαγές των ρευμάτων και την κόπωση της μεγάλης απόστασης.

Ο Σταύρος Σμυρλής, επιδεικνύοντας εξαιρετική στρατηγική, σταθερό ρυθμό και τεράστια ψυχικά αποθέματα, διήνυσε την απόσταση και έφτασε στον τερματισμό της Κορωνησίας, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή προετοιμασία και το πάθος για την ανοιχτή θάλασσα μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία πλαισιώθηκε από ένα πλούσιο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεν είχε μόνο αγωνιστικό χαρακτήρα. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του Διάπλου από αθλητές αναδεικνύει την ανάγκη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Αμβρακικού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »