Θρίαμβος θέλησης στον 22ο κολυμβητικό διάπλου Αμβρακικού: Σπουδαία εμφάνιση για τον Ναυπλιώτη Σταύρο Σμυρλή

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 ο ιστορικός 22ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού «Γεώργιος Τσαφούλης». Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Δήμου Αρταίων συγκέντρωσε την ελίτ της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του οικοσυστήματος υπό τον τίτλο «Σώστε τον Αμβρακικό».

Ανάμεσα στους αθλητές που ξεχώρισαν για το ήθος και την αντοχή τους ήταν ο Σταύρος Σμυρλής από το Ναύπλιο. Ο Αργολιδέας κολυμβητής, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη του, κατάφερε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία μία από τις πιο απαιτητικές και επίπονες διαδρομές της χώρας, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών που είχαν κατακλύσει το λιμάνι της Κορωνησίας.

Ο αγώνας των 11 χιλιομέτρων ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τους κολυμβητές να εκκινούν από τη Βόνιτσα. Οι αθλητές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες του Αμβρακικού Κόλπου, τις εναλλαγές των ρευμάτων και την κόπωση της μεγάλης απόστασης.

Ο Σταύρος Σμυρλής, επιδεικνύοντας εξαιρετική στρατηγική, σταθερό ρυθμό και τεράστια ψυχικά αποθέματα, διήνυσε την απόσταση και έφτασε στον τερματισμό της Κορωνησίας, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή προετοιμασία και το πάθος για την ανοιχτή θάλασσα μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία πλαισιώθηκε από ένα πλούσιο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεν είχε μόνο αγωνιστικό χαρακτήρα. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του Διάπλου από αθλητές αναδεικνύει την ανάγκη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Αμβρακικού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13 Λυγουριό – Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, στο πλαίσιο του προγράμματος παρεμβάσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξανά μαζί στον γενέθλιο τόπο: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο Αντάμωμα των Απανταχού Αχλαδοκαμπιτών

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο Αντάμωμα των Απανταχού Αχλαδοκαμπιτών, ένας θεσμός που διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς των Αχλαδοκαμπιτών με τον τόπο καταγωγής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η πανσέληνος φωτίζει, η «Λευκή Νύχτα» ανάβει στο Άργος την Παρασκευή 28 Αυγούστου!

Ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το Άργος φοράει τα γιορτινά του και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »