prooptiki@msn.com

Η τοποθέτηση του Γ. Γκιόλα στην ευρεία σύσκεψη της Π.Ε. Αργολίδας για την έλλειψη εργατών γης

Από το Γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην ευρεία σύσκεψη της Περιφέρειας Αργολίδας για το θέμα της έλλειψης εργατών γης που έγινε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου παραστάθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας. Στη σύσκεψη που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης διοίκησης του Τμήματος αλλοδαπών και ο μεγαλύτερος αριθμός των συνεταιριστικών φορέων του Νομού. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ.Φώτης Δαμούλος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΑ κ. Φώτης Κολεβέντης.

Ο κ. Γκιόλας τοποθετήθηκε για τα δύο θέματα που απασχόλησαν την ανοιχτή συζήτηση ως εξής:

Για το θέμα των μετακαλούμενων αλλοδαπών – εργατών γης την επόμενη διετία, ο βουλευτής ασπάστηκε την άποψη των Συνεταιριστικών φορέων, που ζήτησαν έναν ευρύ αριθμό εργατών, τακτική που ακολουθείται με επιτυχή έκβαση από τις Περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και αλλού, όπου επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη εργατικών χεριών.

Επί του φλέγοντος θέματος της εξεύρεσης του απαραίτητου αριθμού εργατών γης για τις ανάγκες της συγκομιδής των ελαιών και των εσπεριδοειδών που θα αρχίσει εντός ολίγων ημερών, ο κ. Γκιόλας αφού άκουσε τις απόψεις των φορέων, εξέθεσε τις ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις:

Το φλέγον και διαχρονικό ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών διογκώνεται χρόνο με το χρόνο και πλέον τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητο να νομιμοποιηθούν όσοι βρίσκονται και εργάζονται τώρα στο Νομό, προσκομίζοντας τα στοιχειωδώς απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφά τους.

Επίσης, να υπάρξει ευχέρεια και ελαστικότητα ως προς τη δυνατότητα απασχόλησης εργατών που απασχολούνται σε άλλες περιφέρειες σε διαφορετικές εποχές, ώστε να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός στην προσεχή συγκομιδή στην Αργολίδα.

Η Περιφέρεια με την απαιτούμενη υποστήριξη και συνδρομή και των βουλευτών να καταβάλουμε συντονισμένες ενέργειες, παρεμβάσεις και πιέσεις στα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να καμφθούν οι όποιες δυσλειτουργίες και έτσι να εξευρεθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Παρέδωσε δε στον κο Αντιπεριφερειάρχη αντίγραφο της απάντησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην 7693/27-9-2022 ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρώτο ερωτώντα τον βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλειο Κόκκαλη και τον ίδιο κ. Γκιόλα συνυπογράφοντα για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αρμοδίως.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση ήταν ευρεία , με ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο και υπόδειξη θετικών και βιώσιμων προτάσεων –λύσεων του υπάρχοντος προβλήματος, ενώ παρατηρήθηκε και επισημάνθηκε από όλους, η απουσία εκπροσώπων των μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Τη σύσκεψη έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης που συμπεριέλαβε όλες τις κατατεθείσες προτάσεις σε κείμενο που θα αποστείλει, με τις αναγκαίες προσθήκες και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας στην Κεντρική Διοίκηση και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πανηγυρική Εκδήλωση από το Δήμο Ναυπλιέων για την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Προοδευτικός Σύλλογος «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8μμ στο Βουλευτικό διοργανώνουν Πανηγυρική Εκδήλωση για την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »