prooptiki@msn.com

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου επισκέφτηκε τη Δομή ΚΔΑΠ Πυργέλας

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου με τον επικεφαλής της Κώστα Γκόνη , Δημοτικό Σύμβουλο, επισκέφτηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 τη Δομή ΚΔΑΠ Πυργέλας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου:

Ξεναγηθήκαμε στο χώρο της Δομής την ώρα της λειτουργείας της και είδαμε από κοντά το έργο το οποίο προσφέρεται από το εκπαιδευτικό προσωπικό στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τη Διευθύντρια της Δομής κα Σοφία Τζανέτου και τον εκπρόσωπο από το ΔΣ κο Θανάση Τζαβάρα.

Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους. Αυτά τα προβλήματα η κεντρική κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές του νομού τα αντιμετωπίζουν με αδιαφορία. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και θα αγωνιστούμε και εμείς μαζί τους για την υλοποίηση των αιτημάτων τους, όπως:

• Την αύξηση από 5.000 ευρώ σε 6.000 ευρώ ετησίως του ποσού που εισπράττουν για κάθε εξυπηρετούμενο της Δομής λόγω των ανατιμήσεων και την έκρηξη της ακρίβειας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους εξυπηρετούμενους και για ικανοποιητικές απολαβές στους εργαζομένους της Δομής.

• Να θεσπιστεί ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για την κάλυψη των αναγκών τους.

• Κρίνεται άκρως απαραίτητη η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων.

• Τα τέκνα με αναπηρία να δικαιούνται τις συντάξεις των γονέων τους μετά τον θάνατό τους.

• Δημιουργία δομών για ΑμεΑ, όπως είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, σε κάθε Δήμο και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους.

• Αύξηση θέσεων εργασίας για τα ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σε ποσοστό 20% καθώς και προώθηση της υπό επίβλεψη εργασίας.

• Επέκταση του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλες τις μορφές αναπηρίας.

• Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους δημόσιους χώρους, τα δημόσια κτήρια και εν γένη στην εκπαίδευση, ψυχαγωγία κλπ.

• Ένταξη των συλλόγων ΑμεΑ και των υφιστάμενων δομών σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας, αναβάθμισης εξοπλισμού και συντήρησης.

• Δημιουργία ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε κάθε νομό.

• Τη δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας στο Δήμο Ναυπλίου, επανδρωμένη με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό για την στήριξη των ΑμεΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV)

  Σε ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας αναφέρονται τα ακόλουθα : Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) απασχολεί την ιατρική κοινότητα, λόγω της υψηλής αναζωπύρωσής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου – Αισθητός σε πολλές περιοχές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πανηγυρική Εκδήλωση από το Δήμο Ναυπλιέων για την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Προοδευτικός Σύλλογος «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8μμ στο Βουλευτικό διοργανώνουν Πανηγυρική Εκδήλωση για την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »