Δράση με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου στο Ναύπλιο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με θέμα:«Με πανί,κλωστή ,κορδέλα ,κούκλες φτιάχνω έλα»,σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ.στο Νηπιαγωγείο της Νέας Κίου.
Στόχος της δράσης είναι να στείλει στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης και της δικτύωσης των φορέων προκειμένου όλοι να φροντίσουμε να τεθούν οι βάσεις για ευρύτερη συνεργασία όσον αφορά την ένταξη και την εκπαίδευση παιδιών Ρομά με την κατανόηση, το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας με την ανάπτυξη θετικών στάσεων ,την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και το σεβασμό στις απόψεις ,τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των συμμαθητών τους, την καταπολέμηση προκαταλήψεων και την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων και την ενθάρρυνση προβολής της ταυτότητας , της γλώσσας και του πολιτισμού των παιδιών Ρομά.Το κουκλοθέατρο έχει καθιερωθεί ως μέσο ψυχαγωγίας από την αρχαιότητα. Βοηθά τα παιδιά στην κινητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, στην κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν σενάρια, να διαχειρίζονται ρόλους και να επιλύουν καταστάσεις.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ενημέρωση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2026

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2026 την Παρασκευή 1η Μαΐου, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων την υποχρέωσή τους για άμεσο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Ναύπλιο αύριο Τρίτη 28/4 ο Μητσοτάκης, στο πέμπτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Το πρόγραμμα

Το Ναύπλιο είναι ο επόμενος σταθμός του προσυνεδριακού διαλόγου στην πορεία προς το 16ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »