prooptiki@msn.com

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες- Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία της ΟΑΣΠΠ, αύριο στην Τρίπολη

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) για την Παμπελοποννησιακή διαμαρτυρία στην Τρίπολη, την Τετάρτη 25 Γενάρη (11πμ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ χαιρετίζει όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Αγωνιστική Χρονιά.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μετά από ακόμα ένα χρόνο δυσκολιών και προβλημάτων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, ταπροβλήματά μαςοξύνονται όλο και περισσότερο λόγω της υπέρογκης αύξησης του κόστουςπαραγωγής με την εκτίναξη των τιμών σε ενέργεια, καύσιμα, ζωοτροφές, αγροεφόδιακλπ. που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων κάνουν ασφυκτική την κατάσταση.

Αλλά εκτός από αυτά έχουμε και τις ζημιές στις καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες που προκαλούν επιπλέον πρόβλημα αφού χάνεται σημαντικό κομμάτι της παραγωγής και παρά το γεγονός ότι υπάρχει τεχνολογική και επιστημονική δυνατότητα δεν έχουμε καμία βοήθεια και προστασία από το κράτος και τις αρμόδιες περιφερειακές και τοπικές αρχές.

Επιπλέον οι αποζημιώσεις της κατεστραμμένης παραγωγής είτε καθυστερούν δραματικά, είτε είναι πολύ μικρές και δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς είτε δεν δίνονται καθόλου αφού πολλές ζημιές δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Την ίδια ώρα που οιεκάστοτε κυβερνήσειςδίνουν απλόχεραδισεκατομμύρια ευρώ σε μεγαλέμπορους, βιομήχανους και εφοπλιστές,δεν έχουν λεφτάνα αποζημιώσουνγια την αδιάθετηπαραγωγή και το χαμένο εισόδημα(πχ σταφίδα) και τιςκαταστροφές που υπέστησαν οι βιοπαλαιστές αγροτοπαραγωγοίγια παράδειγμα από τις πυρκαγιές του 2021, από τους παγετούς και χαλαζοπτώσεις του 2021 και 2022, το δάκο κ.α. δίνοντας μόνο κάποια ελάχιστα χρήματακαι αυτά κάτω από την πίεση του Οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή περιμένοντας τον «ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ», από τις πολιτικές που μας εξοντώνουν καθημερινά. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και όχι να φυτοζωούμε μεψίχουλα και επιδόματα περιμένοντας το ξεκλήρισμα!

Η ΟΑΣΠΠ συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 8 Γενάρη, χαιρετίζει τιςαποφάσειςαπό πάνω από 140 αγροτικούς, κτηνοτροφικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες που συμμετείχαν για την έναρξη μαζικών και πανελλαδικών κινητοποιήσεων από τις 22 Γενάρη.

Καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούςσυλλόγουςμε μαζικέςδιαδικασίες να αποφασίσουν τις μορφές αγώνα και να συμμετέχουν στην Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργανώνει η ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 11 το πρωί.

ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ. ΣΤΙΣ 25ΓΕΝΑΡΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ!

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

-Μείωση του κόστους παραγωγής,με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμέςπου θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ,ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαραθώνιος Ναυπλίου: Αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη στους νικητές- Οι παροχές συμμετοχής και οι εκδηλώσεις

Στους νικητές των αγωνιστικών διαδρομών του Μαραθωνίου και Ημιμαραθώνιου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δοθεί αναμνηστικό, το πρώτο μετάλλιο Ολυμπιακών αγώνων σε Μαραθώνιο δρόμο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Ναύπλιο ανάμεσα στις τρεις πόλεις που πρωταγωνιστούν στον City break τουρισμό, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται δυνατό χαρτί για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανδριανός στη Βουλή για τα νέα καθήκοντα του Στρατηγού Παναγιώτη Πούπουζα (βίντεο)

Εισήγηση Γιάννη Ανδριανού στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του προτεινόμενου Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »